17.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Ένας σοβαρά τραυματίας στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ένταση με χημικά και ανεξέλεγκτη χρήση βίας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι ενός εκπαιδευτικού, διαδέχτηκε τη δυναμική κινητοποίηση νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, φοιτητών, γονέων και μαθητών, που απηύθυναν κάλεσμα διαμαρτυρίας στη 13.00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Ανάμεσα στα αιτήματα κυρίως των αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, η μονιμοποίηση αναπληρωτών, η εξίσωση δικαιωμάτων με τους μόνιμους, αλλά και η δίχρονη υποχρεωτική αγωγή για όλα τα παιδιά.

Το σκηνικό της ειρηνικής διαμαρτυρίας, με πάνω από 1.000 εκπαιδευτικούς να έχουν συγκεντρωθεί από όλη την Ελλάδα (σ.σ.: η απόβαση έγινε περί τις 12.00 με πούλμαν από Εύβοια, Κέρκυρα, Μεσολόγγι, Ικαρία και άλλες περιοχές της περιφέρειας) αμαυρώθηκε από τη χρήση χημικών των παρατεταγμένων δυνάμεων της αστυνομίας, που επιχείρησαν αρχικά να απωθήσουν τους διαμαρτυρόμενους από τον προαύλιο χώρο (σ.σ.: λίγο μετά τις 14.00 ομάδα της Επιτροπής Αγώνα κατάφερε να εισβάλλει στο προαύλιο).

Τα ΜΑΤ στη συνέχεια προέβησαν σε χρήση βίας, με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί να φέρουν ελαφριά τραύματα, ενώ ένας από αυτούς όπως θα δείτε και στο βίντεο που εξασφάλισε το News24/7, φέρει βαρύ τραυματισμό στο κεφάλι. Συνάδελφοί του κάλεσαν το ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα, ο εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Κατά τις 15.00 και με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, οι πύλες του υπουργείου άνοιξαν, ενώ το Συντονιστικό Αναπληρωτών, εκπρόσωποι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ και λοιπά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, κατάφεραν να εισβάλλουν στο χώρο του υπουργείου, όπου αυτή την ώρα τελεί υπό κατάληψη.

Σημειώνεται ότι εν εξελίξει βρίσκεται συνέλευση αδιόριστων εκπαιδευτικών στο κεντρικό αμφιθέατρο.

“Με διαδήλωση μπήκαμε, με διαδήλωση θα φύγουμε όλοι μαζί” λένε οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί

Προηγήθηκε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο, ενώ ομάδα αδιόριστων έφτασε με πανό μέχρι το γραφείο του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου (ο οποίος απουσιάζει), αλλά και του διευθυντή στο γραφείο του υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Θέμη Κοτσυφάκη. Η δέσμευση του γενικού γραμματέα είναι ότι θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση με ομάδα αδιόριστων, μετά το τέλος της συνέλευσης.

Να σημειώσουμε ότι σχετικη ανακοίνωση για τα επεισόδια εξέδωσε και το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έκαναν και  οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ,  υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, της ΕΕ, χτύπησε για άλλη μια φορά απεργιακή συγκέντρωση, όπως έκανε και προχτές με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησε απρόκλητα την απεργιακή συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας που απαιτούσαν καμιά απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού, μαζικούς διορισμούς, μόνιμη δουλειά για όλους.

Το σίγουρο είναι ένα: Δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, δείχνει πόσο καλή είναι στη βρώμικη δουλειά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους.

Απάντηση πήρε από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς που κατέλαβαν το προαύλιο του Υπουργείου Παιδείας και θα πάρουν νέα πιο μαζική, πιο δυναμική απάντηση απ όλους τους εργαζόμενους.

"google ad"

Δεν μας τρομοκρατούν. Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ