19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Και η οργάνωση που δημοσίευσε τη φωτογραφία το παραδέχεται: Δεν ήταν ναζιστικός χαιρετισμός

Ημερομηνία:

Τη μέρα που δόθηκε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Συντάγματος για το “Μακεδονικό” η οργάνωση “Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: “Μηδενική Ανοχή”” έσπευσε να δημοσιεύσει ένα κείμενο με το οποίο επιτέθηκε σφοδρά στον παραολυμπιονίκη Σίμο Παλτσανιτίδη ο οποίος στάθηκε για κάποια δευτερόλεπτα δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη στην εξέδρα. Το κείμενο συνοδεύτηκε με μία φωτογραφία όπου φαίνεται σαν ο παραολυμπιονίκης να προχωρά σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Σήμερα, η οργάνωση με νέα ανακοίνωση επιτίθεται στα ΜΜΕ που “ασχολήθηκαν μόνο με την εικόνα, ενώ αποσιώπησαν όλα όσα καταγγέλθηκαν… αντί να δουν εκεί που δείχναμε, απλώς… γάβγιζαν στο δάχτυλό τους”. Και αφού επαναλαμβάνουν πολλά σημεία του προηγούμενου κειμένου τους περί των μισαλλόδοξων ρατσιστικών θέσεων και την απουσία άδειας από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή του κ. Παλτσανιτίδη, σημειώνουν ότι στο αρχικό τους κείμενο “ουδεμία αναφορά δεν έγινε σε ναζιστικό χαιρετισμό”, παραδεχόμενοι με αυτό τον τρόπο ότι η φωτογραφία που τόσες εντυπώσεις δημιούργησε, δεν είχε  βάση.

Και, μπορεί η οργάνωση να το παραδέχτηκε, αλλά η δουλειά έγινε. Τα άρθρα γράφτηκαν, οι δημοσιογράφοι σχολίασαν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης στάθηκε δίπλα σε έναν που χαιρέτησε ναζιστικά. Το αφήγημα ενός συλλαλητηρίου ακροδεξιού εμπλουτίστηκε και με μία πολύ δυνατή εικόνα. Η κυβέρνηση επιτέθηκε σφοδρά στον “θλιβερό” Θεοδωράκη, το ίδιο επιτέθηκαν και άλλα αριστερά κόμματα.

Γιατί είναι ωραίο να έχεις τον “ξεμωραμένο” παππού Μίκη δίπλα σε έναν ναζιστή σε μια εθνικιστική διαδήλωση…

Βεβαίως η οργάνωση δεν πείθει για το αθώο των προθέσεών της. Η επιλογή του συγκεκριμένου στιγμιότυπου δεν ήταν τυχαία, γνώριζαν τι είδους εντυπώσεις θα δημιουργούσε, γνώριζαν ότι μία τέτοια φωτογραφία δε μπορούσε να περάσει ασχολίαστη. Πάραυτα το χρησιμοποίησαν παραπλανώντας. Και ο στόχος, δεν ήταν ο Σίμος Παλτσανιτίδης. Ο στόχος ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης.

Και σήμερα που παραδέχονται την εσκεμμένη ενέργειά τους, επιτίθονται στους “κακούς δημοσιογράφους”, τόσο βολικό, ενώ σχεδόν σε όλες τις αναφορές τους τα ΜΜΕ, η φωτογραφία συνοδεύεται πάντα από το κείμενο.

Θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για γκαιμπελίστικη πρακτική.

Είναι θλιβερό.

Δείτε τη νέα ανάρτηση:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...