Και στα Χανιά “ηλεκτρονικό μάτι” για να μη μπαίνουν σε θέσεις ΑμΕΑ “γαϊδούρια” – Μέσω κινητού θα ενημερώνονται για τις ελεύθερες θέσεις!

Κανένα σχόλιο

Άρχισε η εγκατάσταση των πρώτο αισθητήρων – Μέσω κινητού θα ενημερώνονται τα ΑμεΑ για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης

Στην εφαρμογή ενός πρωτοποριακού συστήματος που θα επιτρέπει την ενημέρωση των ατόμων με κινητικά προβλήματα για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, προχωρά ο δήμος Χανίων.

Τρόπος επιβίωσης στους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης ή υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών. Όπως κι αν χαρακτηριστεί η εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος στάθμευσης για ΑμεΑ στα Χανιά, έρχεται για να διευκολύνει τη ζωή των συνανθρώπων μας που οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειας τους αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας.

"Sponsored links"

Κάνοντας αποδεκτό το αίτημα το Σωματείου ΑμεΑ Χανίων, η δημοτική αρχή συνεργάστηκε με εταιρία τηλεπικοινωνιών και από σήμερα εγκαθιστά τους πρώτους αισθητήρες σε δέκα αρχικά σημεία της πόλης όπου υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για αναπήρους. Με ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο οι δικαιούχοι θα μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή σε πιο σημείο υπάρχει ελεύθερη θέση.

Με την ανάπτυξη του πρωτοποριακού αυτού συστήματος εγκαθίσταται ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικό μάτι που θα καταγράφει τις παραβάσεις, θα ελέγχει τις νόμιμα κατειλημμένες θέσεις ΑμέΑ και θα ενημερώνει τους δικαιούχους των θέσεων για τη διαθεσιμότητα τους ή όχι.

Επιπλέον προβλέπεται η παροχή συστήματος που θα ειδοποιεί αυτομάτως την Τροχαία σε περίπτωση παράνομης κατάληψης της θέσης στάθμευσης ΑμεΑ.

Η ηλεκτρονική διαχείρισης των θέσεων στάθμευσης ΑμέΑ θα επιτρέπει ακόμη την παροχή στατιστικών στοιχείων όπως το ποσοστό κάλυψης των θέσεων, τον αριθμό των παραβάσεων, τις εναλλαγές, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της και την επέκταση της και στις 160 οριοθετημένες θέσεις στην πόλη των Χανίων.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις