Κείμενο μητέρας συλληφθέντα φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης: «Το να αντιμετωπίζονται από το κράτος τα παιδιά μας ως εγκληματίες με ανησυχεί και με εξοργίζει»

Κανένα σχόλιο

“Με θλίβει το γεγονός ότι το δικαίωμα, αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση των φοιτητών να πολιτικοποιούνται και να διεκδικούν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία συνολικότερα, καταλήγει σε στοχοποίησή τους και σε αναίτιες και οπισθοδρομικές συμπεριφορές στο πρόσωπό τους από το κράτος» αναφέρει σε κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η μητέρα του φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιώργου Σκαρλάτου, που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά, μετά από έφοδο της ασφάλειας στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει η μητέρα:

«Η πρόσφατη στοχοποίηση του γιου μου για το αναφαίρετο δικαίωμά του να κινητοποιείται και να αγωνίζεται, η οποία οδήγησε στην προσχηματική του σύλληψη, μου προκαλεί όχι μόνο ψυχικό άχθος για την τρομοκράτησή του και την αγωνία του προς αυτό που καλείται να αντιμετωπίσει, αλλά και θλίψη.

"Sponsored links"

Η είσοδος στο πατρικό μου σπίτι, στον προσωπικό χώρο του γιου μου, χωρίς καμία καταγγελία με το πρόσχημα έρευνας για δημόσιες φθορές κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να κατασκευάσουν μια ανυπόστατη κατηγορία για οπλοκατοχή με αφορμή ένα παλιό φυσίγγι του πατέρα μου που είχε κρατήσει ο γιος μου ως ενθύμιο.

Το να αντιμετωπίζονται από το κράτος τα παιδιά μας ως εγκληματίες  με ανησυχεί και με εξοργίζει και την κατάσταση αυτήν την επιβαρύνει περισσότερο, η νομοθετημένη πλέον παρουσία ενός κράτους καταστολής με αυτή τη μορφή, σε μόνιμη βάση, στο χώρο που έχουμε στείλει τα παιδιά μας να σπουδάσουν».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις