21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, ζητά ο Μητσοτάκης

Ημερομηνία:

Κατά την συμμετοχή του σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στο σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων, ζητώντας να γίνει μία προσπάθεια ακόμα τις επόμενες δύο εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι η έξοδος από την κρίση του κορονοϊού είναι πια ορατή.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης. Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή. Με άλλα λόγια η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο πρωθυπουργός εστίασε στην σημασία της δωρεάς των 18 φορητών κλινών ΜΕΘ. «Και σε αυτήν την συγκυρία, αγαπητή κυρία Πρόεδρε της Επιτροπής 2021, κάθε συνδρομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πολύτιμη. Αυτή που υποδεχόμαστε σήμερα όμως είναι και ξεχωριστή γιατί προέρχεται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», σηματοδοτώντας έτσι ότι ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση δεν περιορίζεται μόνο σε έναν γόνιμο αναστοχασμό του παρελθόντος, αλλά γίνεται δράση του παρόντος αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον. Δηλαδή ζώσα και ενεργή συνισταμένη της καθημερινότητάς μας. Και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Δημόσιο από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι νέες κλίνες «θα έχουν τη δυνατότητα να στεγάζονται σε ειδικούς οικίσκους σε όποιο νοσοκομείο τις χρειάζεται», ενώ αρχικά «η έδρα τους θα είναι το Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ένας κομβικός πυλώνας του ΕΣΥ, που κράτησε και άντεξε ειδικά τις δύσκολες εβδομάδες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη σημείωσε ότι «οι κλίνες θα παραδοθούν πλήρως λειτουργικές τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε αναλώσιμα και διασυνδεδεμένες κτιριολογικά με το νοσοκομείο, για να μείνουν και μετά το πέρας της πανδημίας για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και η κατασκευή όπως γνωρίζετε ήδη προχωράει».

Επίσης αναφέρθηκε στα έσοδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, τα οποία όπως είπε, προέρχονται από την κοινωνία, είτε μέσω των χορηγών της Επιτροπής, είτε και από την πώληση των νομισμάτων του Νομισματικού της Προγράμματος. «Στόχος και δέσμευσή μας, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι και το τελευταίο ευρώ από τα χρήματα αυτά να επιστρέψουν στην κοινωνία μέσα από τις δράσεις μας. Αυτό αποτελεί ένα ελάχιστο ευχαριστώ προς όλους τους συμπολίτες μας που στηρίζουν το έργο μας, αλλά είναι και υποχρέωση της Επιτροπής από την ίδρυσή της», υπογράμμισε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- στην πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας: «Νομίζω ότι όλη η ελληνική κοινωνία, κ. Πρόεδρε, αναγνωρίζει τους εμβολιασμούς, το ποσό οργανωμένα, δομημένα και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας και με προσπάθεια να μην ταλαιπωρηθούν και να μπορέσουν να εμβολιαστούν γρήγορα και με ασφάλεια, προχωράμε το πρόγραμμά μας».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και από τη Μακεδονία, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Μαρία Γιογκατζή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...