κ. Σημανδηράκη, τα παιδιά δεν είναι αλήτες

Κανένα σχόλιο

Σταμάτησε λοιπόν η κατάληψη στο Δημαρχείο Χανίων. Σταμάτησε όχι με παρέμβαση της αστυνομίας – αφού άλλωστε και ο Δήμαρχος Χανίων δεν επιθυμούσε να δοθεί μία τέτοια λύση – αλλά μέσω μίας μαζικής δημοκρατικής διαδικασίας.

Στην πολύωρη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων ακούστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις, όμως επικράτησε η θέση ότι η κατάληψη έπρεπε να σταματήσει. Μαζική ήταν και η διαδικασία που οδήγησε και στην (λανθασμένη κατ’ εμάς) απόφαση να προχωρήσουν σε κατάληψη του Δημαρχείου.

κ. Σημανδηράκη, τα παιδιά δεν είναι αλήτες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νέοι άνθρωποι. Πολλοί από αυτούς είναι φοιτητές, όπως κι εσείς υπήρξατε φοιτητής, ενταγμένος στην ΠΑΣΠ.

"Sponsored links"

Δεν είναι ενάντια στη δημοκρατία, λειτουργούν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Και πολλές φορές οι αποφάσεις που λαμβάνονται μέσω αυτών των διαδικασιών μπορεί να μην είναι ιδανικές, όμως τις σέβονται όλοι, και αυτοί οι πολλοί που μπορεί να διαφωνούν, γιατί αυτό προστάζει ο σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία.

Το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για όλη την κοινωνία, ειδικά στα Χανιά μας. Και πράγματι, ο Δήμος Χανίων πρέπει να φανεί ισχυρός και η δημοτική αρχή ικανή να ανταπεξέλθει στις αυξημένες αρμοδιότητες που θα κληθεί να διεκπεραιώσει με την πετσοκομμένη χρηματοδότηση που λαμβάνει. Οφείλει να δώσει ένα άλλο στίγμα, φιλολαϊκό, στο οποίο θα μπουν μπροστά οι λαϊκές ανάγκες. Οφείλει να κάνει υπερβάσεις. Γιατί το επόμενο διάστημα, το ισχυρότερο πλήγμα θα το δεχτούν οι πιο ανίσχυροι.

Μία πρώτη αρχή είναι και ο αγώνας για να μη γίνουν ξενοδοχεία τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι. Θα είναι ένα ισχυρό σήμα προς όλους, αλλά κυρίως προς τους πολίτες, ότι οι δικές τους ανάγκες θα βρίσκονται μπροστά.

Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη βδομάδα το δημοτικό συμβούλιο Χανίων θα προχωρήσει στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα εκφράσουν την κοινωνία και θα θέσουν τις βάσεις για τις εξελίξεις που όλοι προσδοκούμε.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις