Μαζί με τους μαθητές και οι δασκάλοι στα Χανιά – 3ώρη στάση εργασίας την Πέμπτη και διαδήλωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Κανένα σχόλιο

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων την Πέμπτη 1 Οκτώβρη μεταξύ 10.15 π.μ. κι 01.15 μ.μ. προς διευκόλυνση της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων, κηρύσσει νέα 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 10.15πμ-1.15μμ με συγκέντρωση στις 10.30πμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων εν όψει των μαθητικών κινητοποιήσεων.

"Sponsored links"

Διεκδικούμε:

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα στους 15 και άμεση χρηματοδότηση για την ανέγερση σχολικών αιθουσών.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών με αποκλειστικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Αυξημένος αριθμός έως και διπλασιασμός των προσλήψεων  λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Όχι στις 3μηνες συμβάσεις, προσλήψεις εκπαιδευτικών με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Όχι στις ρατσιστικές απολύσεις μεταναστριών καθαριστριών. Μονιμοποίηση καθαριστριών, πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και βοηθητικού προσωπικού (νοσηλευτικού, γενικών καθηκόντων κλπ) Διάθεση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ) σε καθημερινή βάση και δωρεάν για όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό).
  • Δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στην έναρξη της χρονιάς και στη συνέχεια περιοδικά δειγματοληπτικά.
  • Καμία εφαρμογή της εξ αποστάσεως με ανοιχτά σχολεία. Δια ζώσης διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο με μαθητές και εκπαιδευτικούς παρόντες.
  • Αναδιάταξη- Μείωση της ύλης για τη νέα χρονιά.
  • Εξασφάλιση επιπλέον δρομολογίων λεωφορείων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των μαθητών.
  • Εξασφάλιση των αναγκαίων αδειών για ευπαθείς ομάδες. Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος που αναγκάζει τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να γυρίσουν στα σχολεία.

Δε σκύβουμε το κεφάλι, δε σταματάμε, συνεχίζουμε στο δρόμο!»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις