19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μα τι γίνεται στο Δήμο Χερσονήσου; Μετά τον Σώρρα, τώρα συνεργασία με τον δικτάτορα του Κονγκό;

Ημερομηνία:

Συνεχίζει να εκπλήσσει δυσάρεστα η δημοτική αρχή του Δήμου Χερσονήσου. Μετά την πρόθεσή της να δώσει την αίθουσά του για εκδήλωση στον Αρτέμη Σώρρα, απόφαση που τελικά δεν εφάρμοσε μετά την κατακραυγή που δέχθηκε, τώρα προχωράει σε άλλη μία αμφιλεγόμενη κίνηση με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασία με τον Δήμο Κιντού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Όπως σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Λουλουδάκης, το Κονγκό αντιμετωπίζει μια πολυεπίπεδη ανθρωπιστική κρίση που χαρακτηρίζεται από εμφύλιες συγκρούσεις, επιδημίες, υποσιτισμό, βιασμούς ανηλίκων παιδιών, ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από συμμορίες σε στενή συνεργασία με πολυεθνικές εταιρίες, λαθρεμπόριο, διαφθορά, ισχυρή παρουσία τυχοδιωκτών από όλα τα μέρη της γης, παρεμπόδιση της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας και η προσδοκία αύξησης του τουριστικού ρεύματος από μία τέτοια συνεργασία δεν έχει καμία απολύτως βάση.

Διαβάστε τι αναφέρει ο κ. Λουλουδάκης:

“Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του ΔΣ και την πρόταση -εισήγηση του Δημάρχου για υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Δήμο Κιντού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό .

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εισήγηση του Δημάρχου και οι  λόγοι που επικαλείται πως η συνεργασία με τον συγκεκριμένο Δήμο ,της συγκεκριμένης χώρας προάγει  τα συμφέροντα του Δήμου Χερσονήσου και καταδεικνύει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις διεθνείς σχέσεις του Δήμου.

Θα ήθελα  να σας πληροφορήσω ότι η πιθανή αποδοχή από το ΔΣ αυτής της πρότασης εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Δήμο μας, εγκυμονεί τον κίνδυνο του διασυρμού και της απόλυτης γελοιοποίησης εκτός και εάν εντάσσεται στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή για να εισάγει καλές πρακτικές από μια χώρα που διαπρέπει στο λαθρεμπόριο, στην καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις γενοκτονίες, στην άγρια εκμετάλλευση ανηλίκων παιδιών ,στις πολιτικές δολοφονίες, στην εξαγωγή της βίας ,στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Αφρικής.

Οφείλει να γνωρίζει τουλάχιστον στοιχειωδώς ο κ. Δήμαρχος ότι οι αδελφοποιήσεις Δήμων υπόκεινται σε κάποιους κώδικες και κανόνες και ότι πρέπει να γίνονται με αυστηρά κριτήρια, με Δημοκρατική ευαισθησία, με επάρκεια γνώσης της πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας, συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου και τους συμβούλους του για να προστατεύεται από το να εκθέτει τον Δήμο, τους συνεργάτες του και τον ίδιο του τον εαυτό σε τέτοιου είδους ατοπήματα.

Για την πολιτική κατάσταση στο Κονγκό έχουν απασχοληθεί τα τελευταία χρόνια διεθνείς οργανισμοί ,το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ με ομόφωνα ψηφίσματα ,το συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, το διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ακτιβιστές από όλον τον κόσμο, η ένωση Αφρικανικών Κρατών κτλ .

Η πολυεπίπεδη ανθρωπιστική κρίση στην ΛΔΚ χαρακτηρίζεται από εμφύλιες συγκρούσεις, επιδημίες, υποσιτισμό, βιασμούς ανηλίκων παιδιών, ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από συμμορίες σε στενή συνεργασία με πολυεθνικές εταιρίες, λαθρεμπόριο, διαφθορά, ισχυρή παρουσία τυχοδιωκτών από όλα τα μέρη της γης, παρεμπόδιση της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ΕΕ τις 29 Μαΐου του 2017 επέβαλε κυρώσεις σε εννέα διακεκριμένα στελέχη του καθεστώτος ,η Ελβετία κατόπιν διεθνών πιέσεων επέβαλε κυρώσεις σε σε 14 συνεργάτες του προέδρου της ΛΔΚ Τζόζεφ Καμπιλα, το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε  ομόφωνα το υπό αριθμό 2360/2017 ψήφισμα το οποίο σας επισυνάπτω.

Όσον αφορά δε την Ελλάδα υπάρχει ανοικτό το θέμα των περιουσιών των Ελλήνων που έφυγαν από το Ζαΐρ, το παλιό όνομα του κράτους την περίοδο της αποικιοκρατίας από τους Βέλγους.

Η εισήγηση του Δημάρχου πέρα από την ολική άγνοια της κατάστασης στην χώρα της ΛΔΚ εκπέμπει και μια εκδήλωση υψηλών προσδοκιών για το όφελος που θα προκύψει στον μεγαλύτερο τουριστικό Δήμο της Ελλάδας από την αδελφοποίηση με τον 17ο σε πληθυσμό Δήμο του Κονγκό που βρίσκεται στην πλέον επιβαρυμένη από την ανθρωπιστική κρίση περιοχή, από το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που θα δημιουργήσει η αδελφοποίηση, αν και έπρεπε να γνωρίζει ότι υπάρχει απαγόρευση πτήσεων της κρατικής αεροπορικής εταιρίας του Κονγκό στις χώρες της ΕΕ για λόγους ασφαλείας και αυτό θα δημιουργήσει ένα μικρό προβληματάκι. Θα πρέπει να έχει πληροφόρηση για τις μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών προς τις γειτονικές χώρες και να το ερμηνεύει ως μια τουριστική ευκαιρία για την αποσυμφόρηση της περιοχής και την εξασφάλιση υψηλής πληρότητας στα ξενοδοχεία του Δήμου, καθώς επίσης και ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Επιπλέον δε φιλοδοξεί στην αναπτυξιακή δυναμική που θα δώσει στον Δήμο μας το επενδυτικό ενδιαφέρον των Κονγκολέζικων κεφαλαίων που θα δώσουν ανάσα στην επενδυτική άπνοια.

Όπως επίσης και μια καλή ευκαιρία για τους ανέργους Έλληνες που μεταναστεύουν.

"google ad"

Βέβαια πρέπει να σας επισημάνω ότι αυτές οι πρωτοποριακές πρωτοβουλίες δεν είναι αποσπασματικές, αλλά αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού που σε συνδυασμό και με τις διευκολύνσεις προς την οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα αποβλέπουν στην σωτηρία της χώρας.

Συνάδελφοι σας επισυνάπτω κάποια δημοσιεύματα από τον Διεθνή  και Ελληνικό τύπο προκειμένου να έχετε μια εικόνα πριν την ψηφοφορία για το θέμα.

Επειδή δε συμπίπτει η ημερομηνία της συνεδρίασης του ΔΣ με το συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα και δεν μπορώ να παρευρίσκομαι σας αποστέλλω τις απόψεις μου και πιστεύω ότι δεν θα επιτρέψετε τον διασυρμό του Δήμου μας .

Όπως βέβαια σωστά αναφέρεται στην εισήγηση,στη διαδικασία της αδελφοποίησης Δήμων για χώρες εκτός ΕΕ προβλέπεται η έγκριση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου εσωτερικών και θα έπρεπε για λόγους πρόνοιας να έχει προηγηθεί μια συνεννόηση με το υπουργείο και πιθανόν λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος και με το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου εξωτερικών.

Η απόσυρση του θέματος είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση.

Βέβαια έχει  ενδιαφέρον να διερευνηθεί το πιθανό παρασκήνιο που μπορεί να είχε προηγηθεί αυτής της μοναδικής και καινοτομίας πρωτοβουλίας που διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας .

Επίσης παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον το είδος του εξαγώγιμου προϊόντος προς το Κονγκό από τον Δήμο μας που μετά την άψογη προετοιμασία της νέας τουριστικής περιόδου δεν προτίθεται να παραμείνει ανενεργός και να  μην εκμεταλλευτεί και να εμπορευματοποιήσει τις καλές του πρακτικές μια που βρέθηκε εύκολα αγοραστής στην Κεντρική Αφρική. Έχει εξ´άλλου αποκτήσει τεχνογνωσία “Made in Germany” και έχει εξασφαλίσει αποκλειστικότητα αντιπροσώπου στην υποσαχάρια Αφρική.

Αξιότιμοι κ.Σύμβουλοι σας επισυνάπτω διαφορά άρθρα προκειμένου να φρεσκάρετε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας γύρω από το κράτος και την πόλη την οποία διαφημίζει στην εισήγηση του ο Δήμαρχος.

Κατά τα αλλά όλοι μαζί δίνουμε την μάχη για να παραμείνουμε στην Ευρώπη …

Κάτι θυμήθηκα από την δραστηριότητα του Δημάρχου στο δημοψήφισμα του Ιούλη του 2015 …”

Διαβάστε σχετικά:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...