Με αφορμή την κίνηση 100 ΜΚΟ από Τουρκία για διεκδίκηση περιουσιών στην Κρήτη, ποιος θυμάται την Τουρκάλα δικηγόρο που κατέγραφε ακίνητα Τουρκοκρητικών στα Χανιά;

Κανένα σχόλιο

Εντύπωση προκάλεσε η είδηση σχετικά με τις διαδικασίες που έχουν κινήσει 100 ΜΚΟ στην Τουρκία για τη διεκδίκηση περιουσιών στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, και σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, Halid Kanak, “οι Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν όταν η Κρήτη ήταν τούρκικη γη και οι περισσότεροι καταστράφηκαν οικονομικά”. Αναφέρει μάλιστα ότι αυτό που έγινε ήταν κατάσχεση της γης που άνηκε στους Τούρκους ενώ σημειώνει ότι θα γίνει αγώνας για τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους για να καταλήξει:

“Εάν κάποιο έθνος υπέστη “γενοκτονία” μέσω της υφαρπαγής της γης αυτό ήταν το Οθωμανικό έθνος δηλαδή το τουρκικό έθνος, και αυτό συνέβη παντού στα Βαλκάνια”.

"Sponsored links"

Κάποιοι τα θεωρούν όλα αυτά γραφικά, όμως στην Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν πράττουν σπασμωδικά, υπάρχει στρατηγικό σχέδιο. Όταν ο Ερντογάν έλεγε ότι η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, αρχικά όλοι αντιμετωπίζαμε αυτές τις δηλώσεις γελώντας. Όμως τώρα η Τουρκία έχει συνάψει συμμαχία με τη Λιβύη και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εξορύξεις νότια της Κρήτης.

Αν μας έχουν διδάξει κάτι οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών με την ένταση της σύγκρουσης με την Τουρκία είναι ότι αυτό που φαντάζει απίθανο, ακραίο και αστείο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα γιατί η Τουρκία σχεδιάζει και πράττει εκεί που εμείς παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις και αντιδρούμε σπασμωδικά.

Υπό αυτό το πρίσμα, πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να λάβει πολύ σοβαρά όλα αυτά που λέγονται για διεκδίκηση περιουσιών στην Κρήτη έτσι ώστε να μη βρεθούμε ξανά προ εκπλήξεων.

Εδώ στα Χανιά άλλωστε δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που δικηγόρος από την Σμύρνη της Τουρκία είχε έρθει για να καταγράψει τις περιουσίες των τουρκοκρητικών.

Τότε πολλοί την είχαν υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες, από οργανώσεις της Αριστεράς και απο τον Μικρασιατικό Σύλλογο.  Την περιέφεραν στις προσφυγικές συνοικίες και την βοήθησαν στην καταγραφή των περιουσιών των τουρκοκρητικών.

Ζητούσε μάλιστα να διαμορφώσει σχέσεις με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ώστε να παρουσιάσει τις ιστορίες των Τουρκοκρητικών που έφυγαν από την Κρήτη.

Σήμερα όμως, με όλα αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η καταγραφή αυτή των περιουσιών καθώς και οι ενέργειες της συγκεκριμένης δικηγόρου δε μοιάζουν τόσο αθώες.

Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευστούμε.

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις