27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Με μηνύματα η 4η ημέρα της μεγάλης πορείας Πάτρα – Aθήνα ενάντια στην ανεργία | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το Ξυλόκαστρο η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής 10 Απρίλη στο Σύνταγμα.

Η πορεία λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, έφτασε στο Κιάτο. Κατά τη διαδρομή, τους διαδηλωτές υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου, οι οποίοι δήλωσαν αλληλέγγυοι αυτού του αγώνα.

Στο σημείο της πρώτης στάσης της πορείας, στο Μελίσσι Κορινθίας, έγινε υποδοχή από αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, που μετέχει ενεργά στην κινητοποίηση. Εκπρόσωπός τους διάβασε ψήφισμα της Ομοσπονδίας, εκφράζοντας συμπαράσταση και στήριξη.

Στο Ξυλόκαστρο χθες βράδυ

Εξάλλου, αργά χθες το απόγευμα, οι διαδηλωτές έφτασαν στο Ξυλόκαστρο, όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του, στην πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα του ενιαίου αγώνα, για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι συνδικάτων, φορέων, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, υποδέχθηκαν την πορεία με τα πανό και τα συνθήματά τους.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, Βάλσαμος Συρίγος, είπε πως «το σύνθημα ‘δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα’ του Δήμου Πατρέων, είναι οικουμενικό. Εμείς οι εργάτες –τόνισε- ξέρουμε την αιτία της ανεργίας. Είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και το κριτήριο του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων».

Το μέλος των Λαϊκών Επιτροπών Νότιων Συνοικιών της Αθήνας Χριστίνα Βέρρα, ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή, από πλατιά λαϊκά στρώματα. Ενώνουμε τη φωνή μας, διαδηλώνουμε μαζί σας, ότι θέλουμε δουλειά, αλλά και άμεσα μέτρα προστασίας, των ανέργων».

Εκ μέρους της ΜΑΣ στη ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ο Ανδρέας Πούλος, είπε: «Επιλέξαμε σήμερα, το μάθημα να μην το δώσουμε στις σχολές μας, αλλά εδώ στο δρόμο του αγώνα, στο πλευρό ανέργων και εργαζομένων».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τόνισε: «Εδώ στο δρόμο του αγώνα είναι το πραγματικό Πανεπιστήμιο της ζωής. Αυτή η εμπειρία, είναι σίγουρο ότι θα φωτίσει το δρόμο και δεν θα είναι απλώς μια κόπωση, όπως λένε μερικοί».

Χθες το βράδυ, οι διαδηλωτές κατέληξαν στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», όπου τους υποδέχθηκε το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», με τραγούδια του αγώνα.

"google ad"

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=3zFnzLSuo-k&nohtml5=False”]

Μεταφορά διαδηλωτών

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τα πούλμαν που μεταφέρουν όσους επιθυμούν και το έχουν δηλώσει, κάθε μέρα στις 7 το πρωί, στις περιοχές που έχουν διανυκτερεύσει οι διαδηλωτές της μεγάλης πορείας αγώνα, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τη μετάβαση στην Αθήνα την Κυριακή, 10 Απρίλη στην Αθήνα, όπου θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

patrastimes.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρατσισμός στην Ελλάδα: Βιασμός, κλοπές και παρακράτος στα σύνορα

Έντονη και συνεχής φαίνεται να είναι η ρατσιστική βία στην Ελλάδα, σύμφωνα με Ετήσια Έκθεση...