21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Με παρέμβαση της νέας πρυτανικής αρχής, προς ανάκληση ο τίτλος του Χάινς Ρίχτερ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση τους οι νέες πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστήμιου Κρήτης υπό τον Οδυσσέα Ζώρα, καλούν το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Ρεθύμνου να ανακαλέσει τον τίτλο του Χάινς Ρίχτερ.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Θέμα: Δημοσιεύματα για τις απόψεις του κ. Ρίχτερ

Η κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης παρακολουθεί με μεγάλη δυσφορία τις δημόσιες τοποθετήσεις του καθηγητή κ. Χ. Ρίχτερ για ζητήματα τρέχουσας πολιτικής, διεθνών σχέσεων και οικονομικής πολιτικής στις οποίες γίνεται συχνή αναφορά στην προ διετίας αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου μας. Ασφαλώς, όπως κάθε πολίτης, ο κ. Ρίχτερ έχει το δικαίωμα να διατυπώνει τις απόψεις του, όμως οι απόψεις αυτές, ας είναι σε όλους σαφές, ότι δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις απόψεις του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συνήθως οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έχουν την νηφαλιότητα να μην συγχέουν την γνώμη τους για ακαδημαϊκά και επιστημονικά θέματα με προσωπικές πικρίες ή απογοητεύσεις που αναφέρονται σε άλλες πτυχές της ζωής τους. Ακόμη, η καθιέρωση ενός επιστήμονα βασίζεται στην τεκμηριωμένη συγγραφική του συνεισφορά στο επιστημονικό του πεδίο και όχι στην ακατάσχετη φλυαρία του στα ΜΜΕ επί παντός επιστητού. Ο κ. Ρίχτερ φάνηκε να αγνοεί τις παραπάνω αρχές με αποτέλεσμα να ξενίζει ακόμη και όσους εναντιώθηκαν στην πρόσφατη δικαστική του δίωξη.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο, που συζήτησε εκτάκτως σήμερα το θέμα αυτό, δεν έχει την αρμοδιότητα να αναιρεί αποφάσεις Τμημάτων και Σχολών που έχουν απονείμει τιμητικούς τίτλους σε διακεκριμένους επιστήμονες. Ωστόσο ζητά από το Τμήμα  Πολιτικής  Επιστήμης  να  εκφράσει  την  άποψή  του  για  την  συνεχιζόμενη χρήση αυτής της τιμητικής διάκρισης στο πλαίσιο της έκφρασης αμφιλεγόμενων, αν μη τι άλλο, απόψεων για το παρελθόν, το παρόν και μέλλον της χώρας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...