17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Με ριζίτικα αποχαιρετούν τον Βαρδή Τσουρή – Στις 3 η ώρα το μεσημέρι στο χωριό Λειβαδάς Ανατολικού Σελίνου η πολιτική κηδεία του

Ημερομηνία:

Με ριζίτικα τραγούδια να ακούγονται συνεχώς δίπλα από το φέρετρό του στο σπίτι του στα Χανιά στην οδό Γιαμπουδάκη η στερνή συντροφιά του αποχαιρετά τον αναρχικό αγωνιστή Βαρδή Τσουρή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Χθες, καθ’ όλη τη διάρκειας της νύχτας και από τη στιγμή που μαθεύτηκε ο θάνατός του περίπου στις 8 το βράδυ, εκατοντάδες πολίτες συρρέουν για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Η πολιτική κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι στις 3 η ώρα στο χωριό Λιβαδά Ανατολικού Σελίνου.

Για την κηδεία του θα ναυλωθούν 3 λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από το σπίτι του, στην οδό Γιαμπουδάκη απέναντι από την εκκλησία Πέτρου και Παύλου  στις 1 το μεσημέρι.

Παράκληση της οικογένειας να μην κατατεθούν στέφανα, αλλά να ενισχυθεί η «Κοινωνική κουζίνα».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aπό συμμετοχή σε κινητοποίηση κατά την περίοδο των “Αγανακτισμένων” στις 16 Ιουνίου του 2011

Ο Βαρδής Τσουρής έδωσε το παρών σε όλους τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας. Ήταν άνθρωπος των κινημάτων, όμως με ξεκάθαρες ιδέες τις οποίες πάντα υπεράσπιζε με πάθος αλλά και διαλεκτικότητα.

Συμμετείχε ως φοιτητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, υπήρξε από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της κατάληψης Rosa Nera αλλά και της δημιουργίας Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού στη Χαλέπα, αγωνίστηκε με πάθος για μια σειρά ζητήματα, από τον αγώνα για το κλείσιμο του Κουρουπητού έως τον αγώνα των κατοίκων του Αποπηγαδίου ενάντια στις ανεμογεννήτριες, συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες ενώ στην ιστορία έχει μείνει η δίωξή του για τα γεγονότα της νομαρχίας τον Ιούλη του 1990.

Πρωτεργάτης μαζί με μία σειρά άλλες προσωπικότητες του νομού του αντιβασικού κινήματος και της ιστορικής Επιτροπής Φορέων Κατά των Βάσεων, διώχθηκε για τις ιδέες του και για τη συμμετοχή του σε κοινωνικούς αγώνες.

Διαβάστε επίσης:

– Πέθανε ο Βαρδής Τσουρής – Θα ξεκινήσουν λεωφορεία από τα Χανιά για την κηδεία του

– Mε αφορμή μία φωτογραφία, λίγα λόγια για τον Βαρδή Τσουρή

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...