ΜΟΝΙΤΟΡ ΦΕΣΤ 2017 – Η Δεύτερη Ματιά: Ανοικτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες

Κανένα σχόλιο

Πριν από ένα χρόνο το Μόνιτορ Φεστ ξεκίνησε έναν διάλογο μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, τεχνών και καλλιτεχνών, εντοπιότητας και εξωστρέφειας. Το αποτέλεσμα του, παρ’ όλες τις πιθανές ατέλειες, βρήκε θετική απόκριση από το κοινό, ωθώντας μας στο να συνειδητοποιήσαμε ότι το νησί, αλλά κι εμείς προσωπικά -οι άνθρωποι που συντονίζουμε το φεστιβάλ- χρειαζόμαστε κι άλλες ματιές: δεύτερες και πολυδιάστατες που θα μας ωθήσουν προς μια ποικιλόμορφη πολιτιστική ‘επανάσταση’.

Έτσι, ανανεώνουμε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αυτό το βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης και ανάδειξης ανθρώπων που ασχολούνται με “σύγχρονες” μορφές τέχνης -ήχο, εικόνα και λόγο- πλάι σε γνωστά ή λιγότερο γνωστά ονόματα της Τέχνης.

Το ΜΟΝΙΤΟΡ ΦΕΣΤ // Δεύτερη ματιά που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης, θα αγκαλιάσει τον αστικό ιστό της πόλης, διεξαγόμενο σε πολλαπλά σημεία και χώρους του ιστορικού της κέντρου, έχοντας παράλληλα συνάψει συνεργασίες με άλλα Φεστιβάλ και φορείς πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας.

"Sponsored links"

Με καμβά την Κρήτη, ένα ενδιάμεσο σημείο του χάρτη, έναν τόπο σταθμό αλλά και πέρασμα, το Φεστιβάλ έρχεται να εξερευνήσει, να αναγνωρίσει, να αναθεωρήσει. Να διδαχθεί και να διδάξει. Μέσα από φόρμες, μορφές και τεχνικές. Μέσα από τα μάτια, τα χέρια και τα μυαλά καλλιτεχνών. Ανθρώπων που με εφαλτήριο την όποια εντοπιότητά τους, εντός και εκτός Ελλάδος, ανεξαρτήτως χρόνων και πεποιθήσεων, θα έρθουν να προσθέσουν στον πολιτιστικό και αισθητικό καμβά, θα συνεισφέρουν στον καλλιτεχνικό και πολιτισμικό διάλογο, και θα αφυπνίσουν, εάν είναι δυνατό, εκσυγχρονίζοντας παραδόσεις, αντί να τις μηδενίσουν.

Φιλοδοξούμε έτσι -από κοινού- να πραγματοποιήσουμε ένα βήμα προς μια προσωπική, αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση, οικοδομώντας τελικά μια κοινωνία όπως εμείς την οραματιζόμαστε.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το Φεστιβάλ σε καλεί. Ασχολείσαι με “σύγχρονες” μορφές τέχνης; Εικαστικά, λέξεις, performance; Είσαι μουσικός; Τι είναι για σένα σύγχρονη τέχνη; Θέλεις να εξερευνήσεις τη δική σου δεύτερη ματιά; Θέλουμε να δούμε τη δουλειά σου.

Επικοινώνησε μαζί μας στο monitofest@gmail.com ή στο facebook.com/monitorfest.rg και δήλωσε τη συμμετοχή σου.Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2017.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • Hip to the JiveΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7:00 pm - 9:00 pmμε τον Farmer Fastbird
    Οδηγός μας παραγωγές και μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο, παλιά και νέα, γνωστά και άγνωστα, που για εμάς ήταν, είναι και θα παραμείνουν “Hip to the Jive”. Σκοπός μας να χαλαρώσουμε, να γκρουβάρουμε, να προβληματιστούμε αλλά και να διδαχτούμε από αυτές τις περιπλανήσεις. Κεντρική φιλοσοφία της εκπομπής είναι πως υπάρχει μία γλώσσα ικανή να περιγράψει την έννοια της ελευθερίας καλύτερα από όλες της άλλες, αυτή είναι μια γλώσσα παγκόσμια και ονομάζεται Μουσική.