Μόνο 8 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης

Κανένα σχόλιο

Την ώρα που γιατροί βουλευτές ζητούν άδεια από τη Βουλή για να σπεύσουν στα νοσοκομεία που εργάζονταν και να παράσχουν βοήθεια στο ΕΣΥ, που πνίγεται από την πανδημία του κορωνοϊού, οι ιδιώτες γιατροί απλώς γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση και την έκκλησή της -με το αζημίωτο- να ενισχύσουν το σύστημα υγείας σε μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη στιγμή.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παραδέχθηκαν ότι μόλις οκτώ γιατροί-ελεύθεροι επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν «μέχρι στιγμής στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ», με το Σ. Πέτσα να λέει ότι «καλούμε για τελευταία φορά τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο πολύτιμο έργο των συναδέλφων τους».

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε επενδύσει στη βοήθεια εκ μέρους των ιδιωτών γιατρών, προκρίνοντάς την αντί της απευθείας ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσλήψεις, προσφέροντάς τους αμοιβές 2.000 ευρώ μηνιαίως και αφορολόγητα, ωστόσο, ο ΠΙΣ ζήτησε αποδοχές 3.000 ευρώ καθαρά.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις