Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Χανιά ενάντια στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων

Κανένα σχόλιο

Με κείμενό του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς ενάντια στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Έπειτα από τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα των ομοσπονδίων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και τον συντονισμό των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ενάντια στην κατά μέτωπο επίθεση του Υπουργείου Παιδείας με το σχέδιο νόμου επιτύχαμε την αναδίπλωση της κυβέρνησης. Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε χτες ότι θα ενημέρωνε για το ζήτημα τον Πρωθυπουργό ενώ τα άρθρα 16 αφορά το νέο τρόπο χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, 33 για την αναστολή λειτουργίας των 37 τμημάτων νέων τμημάτων των Πανεπιστημίων, και το άρθρο 50 που αφορά την αποδοχή των πτυχίων των Κολλεγίων για τον διορισμό στα σχολεία θα κατατεθούν προς ψήφιση με ονομαστική ψηφοφορία την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

"Sponsored links"

Η ισοδυναμία των τίτλων των Κολλεγίων με τους τίτλους ανώτατης εκπαίδευσης δεν αποτελεί υποχρέωση του Κράτους απέναντι στην οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν, αλλά πολιτική απόφαση της κάθε Κυβέρνησης αφού μέχρι σήμερα τον έλεγχο των προϋπόθεσεων αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας των πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής έχει αποκλειστικά ο ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης). Όλα γίνονται για να δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση με απώτερο σκοπό την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και το άνοιγμα των πυλών της δημόσιας εκπαίδευσης για πτυχιούχους ιδιωτικών κολεγίων.

Το τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να αφεθεί σε ασύδοτη λειτουργία, όπου αμφιβόλου ποιότητας ιδρύματα, χωρίς κανέναν έλεγχο θα «εμπορεύονται» τις αγωνίες και τις ελπίδες νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους. Η Κυβέρνησης της ΝΔ, στοχεύει στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και της υπονόμευσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων εκπαιδευτικών των δημόσιων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 12.30. Για όλα τα παραπάνω το ΔΣ του συλλόγου μας κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας το πρώτο 3ωρο (8-11), ενώ η ΔΟΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού (11-2) και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου (1-4).

Ζητάμε:

  • Την απόσυρση κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών
  • Την απόσυρση του άρθρου 50 που υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων εξισώνοντάς τα με αυτά των μεταδευτεροβάθμιων κολλεγίων
  • Τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση
  • Την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών
  • Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
  • Καμία αξιολόγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π.
  • Επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών
  • Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών

Καμία έκπτωση στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση,

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις