Νεκρός εργάτης στα Χανιά που χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα – Έντονη αντίδραση Ένωσης Οικοδόμων

Κανένα σχόλιο

Άλλος ένας νεκρός εργάτης λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ν. Χανίων, ο εργάτης με καταγωγή από την Αίγυπτο πέθανε όταν τον κτύπησε ρεύμα κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Μάλιστα, όπως αναφέρει, τους τελευταίους 3 μήνες στα Χανιά έχουμε 5 εργατικά ατυχήματα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Συνάδελφοι, άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των τελευταίων μηνών. Ένας συνάδελφος, οικονομικός μετανάστης από την Αίγυπτο, χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα του μεροκάματου. Όχι από αμέλεια ή ανικανότητα αλλά κυνηγώντας το μεροκάματο με ελλιπή μέτρα ασφαλείας και ανύπαρκτα μέσα ατομικής προστασίας. Το κακό έχει παραγίνει! Τους τελευταίους 3 μήνες στο Νομό έχουν σημειωθεί 5 εργατικά ατυχήματα.

"Sponsored links"

Τα μέτρα ασφαλείας στα εργοτάξια και στους χώρους δουλειάς ελλιπή έως ανύπαρκτα, τα ωράρια εξαντλητικά, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία δίνει και παίρνει, η τρομοκρατία εκ μέρους της εργοδοσίας με το μπαμπούλα της ανεργίας και της εξαθλίωσης είναι κανόνας. Αυτά είναι τα Μνημόνια στη πράξη! Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που διαφημίζουν: φτηνοί και αναλώσιμοι εργάτες, ανασφάλιστη ή μισοανασφάλιστη εργασία, ωράρια λάστιχο, μείωση συνδικαλιστικών ελευθεριών, φοβισμένοι και πειθήνιοι εργάτες.

Ξέρουμε πολύ καλά όλοι οι συνάδελφοι το κλίμα του ανταγωνισμού στο οποίο μας βάζει αυτό το σύστημα. Να πρέπει κάθε μέρα να αποδείξεις πόσο γρήγορος και αποτελεσματικός είσαι στη δουλειά, ότι δε φοβάσαι να κρεμαστείς στη σκαλωσιά μισοπατώντας σε ένα μαδέρι χωρίς ζώνη, ότι δε σε νοιάζει να κόψεις με το τροχό χωρίς γυαλιά, ότι αντέχεις να δουλεύεις στον ήλιο ατέλειωτες ώρες, ότι δε φοβάσαι να συνδέσεις στο πίνακα υπό τάση. Γιατί τα σωστά μέτρα ασφαλείας κοστίζουν και σε χρόνο και σε χρήμα και άμα επιμένεις και πολύ δε θα σε δει με καλό μάτι τ αφεντικό και μπορεί και ανά πάσα στιγμή (όπως συνεχώς σου υπενθυμίζουν) να βρει κάποιον άλλο στη θέση σου που δε θα έχει «παράλογες» απαιτήσεις και δε θα το σκαλίζει τόσο πολύ.

Ποια είναι η λύση λοιπόν; Πως μπορούμε να επιβάλλουμε εμείς οι εργάτες την ίδια μας τη προστασία; Με την οργάνωση της πάλης μας σε κάθε χώρο δουλειάς να επιβάλλουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη. Με ισχυρό και μαζικό Σωματείο που θα προστατεύει τον συνάδελφο, που θα επιβάλλει με τη παρουσία και τη μαχητικότητά του το δίκιο του εργαζόμενου, τα μέτρα ασφαλείας –και όχι μόνο- που προστατεύουν τη υγιεινή και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Δυνάμωσε τη δύναμή σου! Γράψου και συμμέτεχε στο Σωματείο σου, μη σε φοβίζουν αυτοί, φόβισέ τους εσύ!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις