19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι έμποροι των Χανίων αντεπιτίθενται: Ιδρύεται Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Ενάντια στους Πλειστηριασμούς

Ημερομηνία:

Στην αντεπίθεση περνάνε οι έμποροι των Χανίων αφού, μέσω του συλλογικού τους οργάνου, του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, ιδρύουν “Oμάδα Άμεσης Επέμβασης ενάντια στους Πλειστηριασμούς”.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βουρλάκη για το θέμα ο οποίος μας είπε για την πρόθεση η πρωτοβουλία γρήγορα να πλαισιωθεί και να αρχίσει να λειτουργεί αποτρεπτικά προς κάθε αρνητική εξέλιξη:

“Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί έχουμε πολλές περιπτώσεις συναδέλφων που βρίσκονται σε κατάσταση πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Είμαστε προς το παρόν 12 άτομα και κάναμε μια ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Όποιος συνάδελφος έχει πρόβλημα μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα που δώσαμε, και θα μαζευόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να αποτρέπουμε τις όποιες αρνητικές εξελίξεις. Είμαστε 12 για αρχή, όμως μακάρι οι έμποροι να πλαισιώσουν και να αγκαλιάσουν την κίνηση που είναι για το καλό τους και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι 12 να έχουμε γίνει 112.”

Σε ερώτησή μας για το τι ακριβώς θα κάνει αυτή η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, ο κ. Βουρλάκης είπε:

“Εμείς θα βρισκόμαστε στο μαγαζί που θα κάνουν την κατάσχεση για να αποτρέπουμε τις αρνητικές εξελίξεις. Και δεν είναι μόνο η κατάσχεση, μπορεί να θέλουν να πάρουν τα εργαλεία, ή τα εμπορεύματα. Μα τι να κάνει ένα κατάστημα δίχως εμπόρευμα ή εργαλεία; Και αν φτάσουν τα πράγματα στα δικαστήρια, εμείς θα παρευρεθούμε σε αυτή τη διαδικασία, με ότι γίνεται μέχρι τώρα και με άλλους που αγωνίζονται και κατορθώνουν και ματαιώνουν τους πλειστηριασμούς”.

Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να επικοινωνούν οι έμποροι για να καλέσουν την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης, για να ενημερωθούν για τις δράσεις της ή και για να συμμετάσχουν είναι τα: 6947825956 και 6972 400103. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βουρλάκης, πρόκειται για τηλέφωνα μελών του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Τέλος, θέσαμε ερώτημα στον πρόεδρο σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με το άνοιγμα των καταστημάτων κατά τη διάρκεια του Santa Run την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Βουρλάκης διευκρίνησε ότι δεν είναι ενάντια στο Santa Run αλλά ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

“Αυτή η τελευταία η Κυριακή μπορεί όποιος θέλει να ανοίξει το κατάστημά του. Αλλά, αυτό είναι το τυρί στη φάκα για να ανοίξουν και τις επόμενες 52 Κυριακές. Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου, και η θέση η δική μας και πριν τις εκλογές ήταν ότι κανένα κατάστημα δεν πρέπει να ανοίγει καμία Κυριακή. Τώρα, με το Santa Run, είναι αισχρό ένα φιλανθρωπικό γεγονός οι έμποροι να θέλουν να το εκμεταλλευτούν εμπορικά. Δεν είναι σωστό, δεν είναι τίμιο. Και δε βοηθάει και το ίδιο το φιλανθρωπικό γεγονός, ούτε τον έμπορο.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...