Οι θεσμοί (των μνημονίων που τελείωσαν) δυσαρεστήθηκαν από την αύξηση του κατώτατου μισθού!: Θα πληγεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη, λένε

Κανένα σχόλιο

Απογοητευμένοι από την πρόσφατη αποστολή τους στην Ελλάδα εμφανίστηκαν οι θεσμοί στη διάρκεια της συνεδρίασης του EuroWorking Group.

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα των συμφωνημένων δράσεων και κατά πόσο αυτές έχουν προχωρήσει, ώστε να δώσει το επόμενο Eurogroup στις 11 Μαρτίου την έγκριση για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στη διάρκεια της συνεδρίασης του EWG οι θεσμοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αύξηση του κατώτατου μισθού σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο αναμένεται να πλήξει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

"Sponsored links"

Επίσης, οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίστηκαν ανήσυχοι και για τον απογοητευτικό ρυθμό μείωσης των κόκκινων δανείων που θέτει σε κίνδυνο πλέον τις τράπεζες, αλλά και για τα 16 προαπαιτούμενα για τα οποία πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.

Αναμένουν μάλιστα ακόμη από την ελληνική κυβέρνηση ένα σχέδιο για την πρώτη κατοικία και για το πώς θα αντικατασταθεί ο νόμος Κατσέλη.

Βασικές προτάσεις λείπουν ακόμα από την ελληνική κυβέρνηση όπως το σχέδιο για την πρώτη κατοικία και πως θα αντικατασταθεί ο νόμος Κατσέλη για τον  οποίο “ δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση”. Η παραπάνω έλλειψη έχει επίπτωση και στην εξυπηρέτηση των δανείων επισήμαναν οι θεσμοί και περιμένουν άμεσα μία αναλυτική πρόταση από τις ελληνικές αρχές.

Τέλος, επεσήμαναν ότι η μείωση του αφορολόγητου που έχει νομοθετηθεί και θα τεθεί σε ισχύ το 2020, θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις