19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Σήκωσαν σβάστιγγες στη Βουλγαρία οι ναζιστές για να τιμήσουν τη μνήμη νεκρού ναζιστή

Ημερομηνία:

Η φωτογραφία αυτή που κάνει το γύρο του διαδικτύου σοκάρει και παγώνει το αίμα. Δείχνει έναν χιονισμένο δρόμο και δεξιά και αριστερά του επάνω στα σπίτια έχουν τοποθετηθεί τεράστιες ναζιστικές σημαίες. Δεν είναι από τα γυρίσματα κάποιας ταινίας. Δεν είναι καν τραβηγμένη στην Ουκρανία όπως αρχικά είχε ειπωθεί, αλλά στη Βουλγαρία του σήμερα. Στη Βουλγαρία του 2019. Είναι πραγματική και είναι από το κέντρο της Σόφια.

Οι ναζιστές σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση έχουν σηκώσει κεφάλι και αρχίζουν να ξεσαλώνουν και όταν λέμε ότι τους χρειάζεται ένας «κόκκινος στρατός» για να τους ισοπεδώσει πάλι το εννοούμε.

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από την γιορτή των νεοναζί της Βουλγαρίας οι οποίοι γιορτάζουν τη μνήμη ενός Βούλγαρου ναζιστή.

Από το 2003 οι Βούλγαροι ναζί πραγματοποιούν ετησίως τέτοια εποχή μια πορεία στη μνήμη του ναζιστή Υπουργού Πολέμου επί τσαρικής Βουλγαρίας Hristo Lukov, ενός συνεργάτη των ναζί την περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε για εγκλήματα κατά των Βούλγαρων Εβραίων, και εκτελέστηκε από τον Βουλγαρικό επαναστατικό στρατό το 1943.

Την κατάπτυση αυτή εκδήλωση προς τιμήν ενός συνεργάτη των ναζί την ονομάζουν «Lukov March» οι Βούλγαροι ναζιστές, που επιθυμούν την αναβίωση του Γ Ράιχ.

Έτσι βρωμίζουν με τις σημαίες τους και τις ιδέες τους , τους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η πορεία των ναζιστών.

Το επίσημο κράτος και η δημοτική αρχή της Σόφιας από την άλλη κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Εξέδωσαν μια χλιαρή ανακοίνωση που καταδικάζουν τα φαινόμενα αυτά και από κει και μετά τίποτε άλλο.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...