Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων παίρνει θέση σχετικά με τη ματαίωση των στειρώσεων από εθελοντές κτηνίατρους

Κανένα σχόλιο

Με κριτική διάθεση ως προς τη ματαίωση του προγράμματος στειρώσεων ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, καταλογίζει ευθύνες στο Δήμο Χανίων και επισημαίνει ότι:

«Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα μας, η προσφορά εθελοντών και μάλιστα κτηνιάτρων, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης όχι μόνο παρέχουν δωρεάν τις στειρώσεις, αλλά προσφέρουν επίσης δωρεάν τα αναλώσιμα, θα έπρεπε να γίνεται δεκτή με ευγνωμοσύνη από τον Δήμο Χανίων, και όχι, όπως φαίνεται, να απορρίπτεται.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Sponsored links"

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια από κοντά και με έντονη ανησυχία το επιδεινούμενο πρόβλημα με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, τόσο στα όρια του Δήμου Χανίων, όσο και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού μας. Αυτή την στιγμή, 1500 ζώα βρίσκονται σε εκκρεμότητα στείρωσης αποκλειστικά και μόνο στην πόλη μας.

Και ενώ, μετά από χρόνια καθυστέρησης και κατόπιν πιέσεων από τις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης μας και τους εθελοντές τους, επιτέλους εγκαινιάστηκε το δημοτικό κτηνιατρείο, το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων δεν λειτουργεί, με την βασική προσχηματική αιτιολογία ότι δήθεν οι εθελοντές κτηνίατροι δεν έχουν τα επαγγελματικά εχέγγυα άσκησης του λειτουργήματος τους στην χώρα μας, καθότι είναι κτηνίατροι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεδομένου ότι οι εθελοντές Ευρωπαίοι Κτηνίατροι έχουν δικαίωμα στην άσκηση του λειτουργήματος τους στην χώρα μας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς και ότι προηγήθηκε σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων από τους κτηνίατρους αυτούς, εκφράζουμε την απορία μας και αντίθεση μας για την μη υλοποίηση εν τέλει του προγράμματος.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα μας, η προσφορά εθελοντών και μάλιστα κτηνιάτρων, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης όχι μόνο παρέχουν δωρεάν τις στειρώσεις, αλλά προσφέρουν επίσης δωρεάν τα αναλώσιμα, θα έπρεπε να γίνεται δεκτή με ευγνωμοσύνη από τον Δήμο Χανίων, και όχι, όπως φαίνεται, να απορρίπτεται.

Ο εθελοντισμός και δη από επιστήμονες, στα πλαίσια μιας σύγχρονης δημοκρατίας και του αληθούς νοήματος στην έννοια «κοινωνία των πολιτών», θα έπρεπε να ενθαρρύνεται από τον Δήμο Χανίων. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, υποστηρίζει έμπρακτα κάθε δράση για την προστασία των ζώων (θεωρώντας ως τέτοια, και την μείωση του αδέσποτου πληθυσμού δια των στειρώσεων), της άγριας ζωής και εν γένει του περιβάλλοντος, θεσμικά αλλά και ως Εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE/THEMIS.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο Χανίων, του οποίου η φιλοζωική διάθεση και προσφορά είναι γνωστή και δεδομένη, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο να συμβάλλουν, άμεσα και περισσότερο αποφασιστικά στην επίλυση αυτού του προβλήματος που εκθέτει όλους μας πρωτίστως στους εαυτούς μας, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην πόλη μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις