21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

O κορωνοϊός στέλνει πλέον στην εντατική και 30άρηδες και 40άρηδες – Διάγγελμα Μακρόν – Παρόμοιες διαπιστώσεις και από Ιταλία

Ημερομηνία:

Ο αριθμός των περιπτώσεων με κορωνοϊό στη Γαλλία από τις 24 Ιανουαρίου έχει φθάσει τις 4.500 και τους 91 νεκρούς. Όλες οι περιοχές της Γαλλίας είναι πλέον κτυπημένες σε κάποιο βαθμό.

Όμως σε αντίθεση με τις αρχικές υποθέσεις ότι οι ηλικιωμένοι ήταν οι πιο ευάλωτοι στον ιό, και υγιείς άνθρωποι στα 30 και 40 τους μολύνονται πλέον.

Μέχρι τώρα οι φόβοι είχαν επικεντρωθεί στους ηλικιωμένους με ασθένειες και αναπνευστικά προβλήματα. Όμως πλέον και άνθρωποι πολύ νεώτεροι που είναι καλά στην υγεία τους καταλήγουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα εφόσον μολυνθούν.

Ο επικεφαλής του τμήματος ιολογίας του Νοσοκομείο Τενόν στο Παρίσι, Gilles Pialoux, είπε στην εφημερίδα Le Parisien: “Δεν είναι πλέον καθόλου σπάνιο να βλέπεις νέους ανθρώπους δίχως παθολογικά αίτια να καταλήγουν στο νοσοκομείο. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Ο κύκλος ανοίγει”.

Ο Dilili Annane, επικεφαλής της Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο στο Garches δυτικά του Παρισίου σημείωσε ότι παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο.

Κατά το δημόσιο διάγγελμά του προς τον Γαλλικό λαό την Πέμπτη το βράδυ ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είπε: “Πρέπει να ετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα που θα επηρεάσει νεώτερους ανθρώπους που είναι λιγότερο ευάλωτοι στην ασθένεια που όμως πλέον θα χρειάζονται πλέον και αυτοί θεραπεία”.

Ο Alain Ducardonnet, σύμβουλος υγείας επισημαίνει ότι αυτό το νέο κύμα ασθενών δεν προκαλεί έκπληξη.

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτές οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις, προκάλεσαν ανησυχία για πιθανή μετάλλαξη του ιού, ωστόσο, όπως αναφέρει το tvxs.grο καθηγητής Jean-Michel Constantin, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Γαλλικής ιατρικής εταιρείας για την Ανάνηψη, μιλώντας επίσης στην εφημερίδα Le Parisien, τονίζει πως «ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί», αλλά αποδίδει τα κρούσματα στους νέους στην αστραπιαία εξάπλωση και διασπορά, η οποία στατιστικά θα οδηγήσει σε ορισμένα σοβαρά κρούσματα και σε νεότερο πληθυσμό. «Η εξήγηση που δίνω είναι ότι η διάδοση του ιού είναι τόσο μεγάλη ώστε να παρουσιάζονται και πολλά σοβαρά περιστατικά στους νέους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι μία παρόμοια εξέλιξη υπάρχει και στην Ιταλία με τους ασθενείς με κορωνοϊό να γίνονται όλο και νεότεροι.

“Ο τύπος του ασθενή αλλάζει”, είπε ο Luca Lorini, επικεφαλής τμήματος αναισθησίας σε νοσοκομείο της Βόρειας Ιταλίας.

“Είναι αρκετά νεότεροι, μεταξύ 40 και 45 ετών και τα περιστατικά είναι πιο περίπλοκα”.

Τον τελευταίο καιρό τα νοσοκομεία στη Λομβαρδία έρχονται αντιμέτωπα με όλο και παραπάνω περιπτώσεις ανθρώπων ηλικιών από 25 έως 50 ετών που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Αν και τα δεδομένα ακόμα συλλέγονται δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλο και παραπάνω νεότεροι άνθρωποι καταλήγουν στην εντατική σε σχέση με το πρώτο κύμα της ασθένειας”, είπε ο Pierluigi Lopalco, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πίζα στην εφημερίδα  Il Corriere della Sera.

Πάντως, όπως τονίζει ο καθηγητής, “θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στην Κίνα όπου οι ηλικιωμένοι είναι λιγότεροι από τους νέους σε ηλικία, αυτοί που κτυπήθηκαν πιο βαριά ήταν οι νέοι. Στην Ιταλία τα πρώτα κρούσματα παρουσιάστηκαν κοντά σε νοσοκομεία όπου συχνάζουν ηλικιωμένοι. Τώρα ο ιός επεκτάθηκε, και είναι πλέον οι νέοι άνθρωποι, ειδικά αυτοί με πολλές κοινωνικές επαφές που διατρέχουν τον κίνδυνο της μόλυνσης αν δεν απομονωθούν… Στατιστικά λοιπόν, εφόσον ο ιός διακινείται πολύ παραπάνω, είναι αναμενόμενο όλο και πιο νέοι και υγιείς άνθρωποι να αναπτύσουν πνευμονία. Απλά επειδή έχουν καλύτερη υγεία έχουν υψηλότερες πιθανότητες να αναρρώσουν.

"google ad"

Να σημειώσουμε ότι παρόμοια συμπεράσματα προκύπτουν πλέον και στις ΗΠΑ. Ο ιός χτυπά βαριά όλο και νεότερους ανθρώπους.

connexionfrance.com, independent.co.uk

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...