Ο Πορτοσάλτε ξέφυγε και κατηγορεί τους ξένους ανταποκριτές για στημένα ρεπορτάζ με οικογένειες χωρίς ρεύμα – Ανακοίνωση ξένων ανταποκριτών

Κανένα σχόλιο

Ξέφυγε ο Πορτοσάλτε! Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κατηγόρησε τους ξένους ανταποκριτές ότι πληρώνουν συγκεκριμένες οικογένειες στην Ελλάδα για να βγαίνουν σε ρεπορτάζ και να λένε ότι δεν έχουν ρεύμα! Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αφού θεωρεί ότι “είναι κομμάτι της προπαγάνδας, αμείβονται από τους εξειδικευμένους οδηγούς συνεργείων και δημοσιογράφους” αμφισβητώντας την ύπαρξη οικογενειών που ζούνε χωρίς ρεύμα στην Ελλάδα!

Η αντίδραση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ήταν άμεση:

Ζητούν αποδεικτικά στοιχεία ή άμεση επανόρθωση, θεωρώντας ότι οι κατηγορίες που ανέφερε στην εκπομπή του είναι πολύ σοβαρές.

"Sponsored links"

Ο Αρ. Πορτοσάλτε στην εκπομπή του την περασμένη Τρίτη αναφέρθηκε σε στημένα ρεπορτάζ που γίνονται επ’ αμοιβή στην Ελλάδα από ξένους δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με τις οικογένειες χωρίς ρεύμα στην Ελλάδα, αναφέρθηκε σε στημένα ρεπορτάζ που γίνονται με κάποιες από αυτές τις οικογένειες.

Όπως είπε, «υπάρχουν οικογένειες οι οποίες είναι πρόθυμες να βγουν στην τηλεόραση, βγαίνουν σε όλα τα διεθνή δίκτυα τα τελευταία δύο χρόνια, βγαίνουν επ’ αμοιβή». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «αυτό είναι κομμάτι της προπαγάνδας, αμείβονται από τους εξειδικευμένους οδηγούς συνεργείων και δημοσιογράφους».

Όπως σημειώνει με επιστολή της προς τους υπευθύνους του Σκάι και τον ίδιο τον δημοσιογράφο η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, «επειδή οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές, πιστεύουμε ότι διαθέτετε τα απαραίτητα στοιχεία για τις οικογένειες που αμείβονται, για τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που εμπλέκονται σε αυτά τα ρεπορτάζ».

Η Ένωση ζητάει από τον Σκάι να αποστείλει άμεσα όλα τα στοιχεία που έχει, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι κατάλληλες ενέργειες και να σταλεί ενημέρωση στα μέσα που εκπροσωπούν οι τυχόν παράτυποι δημοσιογράφοι και οι διεθνείς Ενώσεις, όπως έχει καθήκον να κάνει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

«Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε αποδεικτικά στοιχεία για φερόμενα ως στημένα ρεπορτάζ, παρακαλούμε να ανακαλέσετε άμεσα μέσω της εκπομπής σας και αναμένουμε εγγράφως την αιτιολογία που έγινε αυτή η αναφορά για τα ξένα μέσα ενημέρωσης» καταλήγει η Επιστολή της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς ενημέρωση στον πρόεδρο του Σκάι Γ. Αλαφούζο, στον διευθυντή ειδήσεων Στ. Μαλέλη, στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και στον πρόεδρο του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδη.

Η Αυγή

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις