Πανηγυρική ετήσια συνεδρίαση του Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση

Κανένα σχόλιο

Η ετήσια συνεδρίαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του στη Χαλέπα Χανίων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής και του Ιδρύματος Νίκου Βούτση.

Ο κ. Βούτσης που προήδρευσε για τρίτη συνεχή χρονιά, αναφέρθηκε στο έργο του Ιδρύματος, σημειώνοντας ότι «έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε ολόκληρη την χώρα», αναπτύσσοντας «μια πολυσχιδή δραστηριότητα η οποία όλο και περισσότερο μεγεθύνεται με έναν υπεύθυνο τρόπο ιστορικά, σε μια εποχή που αυτό δεν είναι πολύ σύνηθες».

Και πρόσθεσε ότι:

"Sponsored links"

001

 

«Η σημαντική δουλειά που γίνεται αφήνει το αποτύπωμά της σε όλη την Κρήτη, σε όλη τη χώρα. Είναι σημείο αναφοράς για χιλιάδες παιδιά, που έρχονται από τα σχολεία για να ξεναγηθούν στην οικία Βενιζέλου, αλλά και για διανοούμενους, φοιτητές, επιστήμονες από την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες». Τόνισε επίσης ότι είναι «τιμή για μένα και τη Βουλή που έχουμε αυτόν τον ρόλο και ό,τι εξαρτάται από εμάς, για να ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε αυτή την προσπάθεια, είναι δεδομένο ότι γίνεται και θα γίνεται από εδώ και πέρα».

Κατά τη συνεδρίαση ο Γενικός Διευθυντής Νικόλαος Παπαδάκης και το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος έκανε απολογισμό των δράσεων που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του 2017 στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης και των εκδόσεων, ενώ επισημάνθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον και η πολύ υψηλή επισκεψιμότητα της Οικίας-Μουσείου της Χαλέπας (σε ετήσια βάση περίπου 5.000 μαθητές σε εκπαιδευτικά προγράμματα και 5.000 σε ξεναγήσεις σχολείων, καθώς και 8.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό).

02

 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός του Ιδρύματος για το 2018. Μεταξύ των προγραμματιζόμενων δράσεων, ξεχωριστή είναι η σημασία της ίδρυσης Παραρτήματος του Ιδρύματος στο Βελιγράδι, καθώς, όπως τονίστηκε, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το έργο του Ιδρύματος από πνευματικούς κύκλους στη σερβική πρωτεύουσα. Επίσης, έγινε αναφορά στη δυσχερή οικονομική θέση, στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται το Ίδρυμα.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος τα μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε.: ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής και Δημήτρης Μιχελογιάννης, οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης, οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου (παράρτημα Δυτικής Κρήτης) Σπύρος Σοφιανός και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης κ.ά.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις