ΠΟΕΣΥ: Τα μεγάλα ΜΜΕ φταίνε για την εισαγγελική έρευνα σχετικά με την κάλυψη του δημοψηφίσματος

Κανένα σχόλιο

Οι προτροπές της ΠΟΕΣΥ και η εισαγγελική έρευνα:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με λύπη διαπιστώνει ότι αποσιωπήθηκαν και δεν εισακουστήκαν τόσο οι προτροπές της, όσο και οι υποδείξεις της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, κατά την προ του Δημοψηφίσματος περίοδο, ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να παρουσιάζουν τις ειδήσεις με τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που απαιτούν οι συνθήκες, ανεπηρέαστοι από τις τυχόν προσωπικές τους πεποιθήσεις, ώστε να διαφυλάσσεται η αντικειμενικότητα και να μην προκαλείται αναίτια σύγχυση και πανικός στο κοινό, δεν εισακούστηκαν από μικρή αλλά προβεβλημένη μερίδα ραδιοτηλεοπτικών κυρίως ΜΜΕ.

Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής, ήταν η δικαστική έρευνα που ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του Δημοψηφίσματος.

"Sponsored links"

Το αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας – εάν από τον τρόπο που συγκεκριμένα ΜΜΕ κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδας (κλείσιμο τραπεζών, ΑΤΜ, διαχείριση δημοσιευμάτων περί κουρέματος καταθέσεων αλλά και σχετικά με το διακύβευμα του δημοψηφίσματος και το τι μέλλει γενέσθαι σε ένα πιθανό «όχι») έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος – ασφαλώς δεν τιμά το επάγγελμα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έρευνα δεν αφορά τη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων, οι οποίοι άσκησαν υποδειγματικά το λειτούργημά τους.

Αυτονόητον είναι ότι η ΠΟΕΣΥ αποδοκιμάζει και τις πράξεις βίας κατά δημοσιογράφων, ως αντίδραση για τον τρόπο που λειτουργούν.

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live