Ποιοι S-400; Έρχονται οι S-500 – «Θα μπορούν να πλήξουν στόχους στο διάστημα»

Κανένα σχόλιο

Το καινοτόμο σύστημα αεράμυνας S-500 «Prometheus» υποβάλλεται σε τελικές δοκιμές και σύντομα αναμένεται να εισέλθει στην υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Κονσταντίν Σιφκόφ, έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητα του συστήματος να φτάνει στο Διάστημα.

Στις τελικές δοκιμές του υποβάλλεται το ρωσικό καινοτόμο σύστημα αεράμυνας S-500 «Prometheus».

«Αυτό το σύστημα θα ξεπεράσει σημαντικά τους S-400 σε ό,τι αφορά την εμβέλειά του, θα είναι σε θέση να καταστρέψει βαλλιστικούς πυραύλους όχι μόνο εντός του λειτουργικού εύρους των S-400, αλλά και μεσαίου και μικρού βεληνεκούς», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Zvezda.

"Sponsored links"

Το σύστημα αεράμυνας S-500 έχει επιβεβαιώσει την ικανότητά του να φτάσει στο Διάστημα, σε σημεία όπου βρίσκονται οι περισσότεροι από τους στρατιωτικούς δορυφόρους διαφόρων χωρών.

«Στην πραγματικότητα, μπορεί να φτάσει στο Διάστημα και να καταστρέψει στόχους, τη στιγμή που, προς το παρόν, δεν υπάρχουν παρόμοια συστήματα στον κόσμο. Και όταν τεθεί σε λειτουργία, η Δύση θα πρέπει να σκεφτεί πώς θα φτάσει τη Ρωσία», δήλωσε ο Ιβάν Κονοβάλοβ, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικής Ανάλυσης.

Οι S-500 είναι ένα σύστημα πυραύλων επιφανείας — αέρος με εμβέλεια έως και 600 χιλιομέτρων, σχεδιασμένο να αναχαιτίζει και να καταστρέφει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και υπερηχητικούς πυραύλους, αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Το νέο σύστημα θα μπορεί να πλήξει ταυτόχρονα μέχρι και 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται με ταχύτητα έως και επτά χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο.

sputniknews.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις