Πολλαπλασιάζονται οι έφηβοι με μανιοκατάθλιψη στην Κρήτη – Πάνω από 11.000 επισκέψεις στο Ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Χανίων | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Έφηβοι με συμπτώματα διπολικής διαταραχής που εκδηλώνονται συχνά με τάσεις αυτοκαταστροφής και πολλές φορές με απόπειρες αυτοκτονίας.

Ο αριθμός τους στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά ολοένα και αυξάνεται, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την προσέλευση στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Παράγοντες κληρονομικοί σε συνδυασμό με το καθημερινό άγχος οδηγούν σύμφωνα με την παιδοψυχίατρο Βασιλική Στυλιανίδου σε διπολική διαταραχή.

"Sponsored links"

Όταν η μανιοκατάθλιψη δεν διαγνωστεί εγκαίρως οι πάσχοντες εκδηλώνονται βίαια. Το 2017 στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων πραγματοποιήθηκαν 4.129 συνεδρίες.

Σήμερα η διπολική διαταραχή, γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη, αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή και ψυχολογική υποστήριξη.

Την ίδια ώρα, αύξηση καταγράφουν και τα περιστατικά διαταραχών στην παιδική ηλικία.

Τα στοιχεία για τη λειτουργία του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου Χανίων είναι αποκαλυπτικά για την ψυχική υγεία των Χανιωτών. Το 2017 οι επισκέψεις από χρήστες των υπηρεσιών του τομέα ξεπέρασαν τις 11.000.

Στα Χανιά λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του Ψυχιατρικού Τομέα Κέντρο Ψυχολογικής υποστήριξης ογκολογικών ασθενών. Πρόκειται για το μοναδικό στην Κρήτη και το τρίτο σε επίπεδο χώρας.

neakriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις