20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο φετινός χειμώνας στην Κρήτη ήταν «αποκάλυψη» για τους συνταξιούχους Γερμανούς

Ημερομηνία:

Στους 150.000 θ’ ανέλθουν οι χειμερινοί επισκέπτες που θα φτάσουν τον επόμενο χειμώνα στην Κρήτη, μόνο από το τουρκικών συμφερόντων, γερμανικό πρακτορείο που ξεκίνησε την φετινή χρονιά τον χειμερινό τουρισμό στο νησί.

Αυτό μεταφράζεται σε τριπλασιασμό των τουριστών που θα φέρει η συγκεκριμένη εταιρεία στο νησί, αφού υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη η πρώτη σεζόν, όχι τόσο σε έσοδα – όπως μαρτυρούν καλά πληροφορημένες πηγές – όσο σε απήχηση, στοιχείο σοβαρότερο για μια θετική αφετηρία.

Η Κρήτη για τους Γερμανούς παραμένει κορυφαίος προορισμός, ακριβός και πολύτιμος θερινός προορισμός, για κάθε ηλικία. Αλλά για την τρίτη ηλικία των Γερμανών ο φετινός κρητικός χειμώνας ήταν μια αποκάλυψη, αφενός λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας, αφετέρου λόγω των ενδιαφερουσών εμπειριών που έζησαν σ’ ένα πιο ήρεμο νησί σε σχέση με την θορυβώδη Κρήτη του καλοκαιριού.

Τα στοιχεία αυτά λειτούργησαν εξαιρετικά θετικά και αποδίδουν ήδη διαφημιστικά αφού προωθείται μεγάλη αύξηση, με  τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν πως μπορεί να οδηγηθούμε έως και τις 180.000 άτομα από το συγκεκριμένο γραφείο τον επόμενο χειμώνα.

Στόχος το μισό εκατομμύριο

Από κει και πέρα, η πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού να προωθήσει τις σχέσεις με τους γερμανικούς φορείς του τουρισμού, έδειξε πως φέρνει αποτελέσματα, σε επίπεδο επαφών τουλάχιστον. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Υπουργείο Τουρισμού στοχεύει σε μισό εκατομμύριο τουρίστες από την Γερμανία τον επόμενο χειμώνα. Αν υπολογίσουμε πως το 30% περίπου θα φτάσει στην Κρήτη με το γραφείο που προαναφέραμε, ο στόχος δεν είναι ανέφικτος για την Κρήτη και την Ρόδο, αν ανταποκριθούν η TUI και η Thomas Cook και προχωρήσουν σε ένα μικρό χειμερινό πρόγραμμα. Παράλληλα, μπορούν ακόμα και μικρότερα γραφεία να στηρίξουν την πρωτοβουλία.

Τα μηνύματα και το κλίμα που μεταφέρεται είναι θετικό. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως «το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε συντονισμένα σε διαπραγματεύσεις με στόχο την έναρξη και ανάπτυξη πιλοτικών προγραμμάτων χειμερινού τουρισμού, στο πλαίσιο της εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα».

Να σημειωθεί πως η Υπουργός Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου TUI Friedrich Joussen και τον Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Επίσης συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου της Thomas Cook Peter Fankhauser, με τους επικεφαλής της JET2 , καθώς επίσης και με ηγετικά στελέχη των Alltours, Der Touristik, FTI, Schauinsland Reisen, Studiosus Reisen και των αεροπορικών εταιρειών Condor και Germania Airlines. Η Υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Γερμανίας DRV, Norbert Fiebig. Επίσης, είχε συνεργασία με τη διοίκηση της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Τουριστικής Βιομηχανίας της Γερμανίας BTW, με θέμα την ετήσια Γερμανική Διάσκεψή τους για τον Τουρισμό (Tourismusgipfel).

Βέβαια, μόνοι οι δυο πρώτοι μπορούν να κινηθούν στο χειμερινό τουρισμό, ενώ οι υπόλοιποι ταξιδιωτικοί Όμιλοι και οι αεροπορικές εταιρείες, θέλουν να διευρύνουν τα προγράμματά τους για την Ελλάδα και να εντάξουν νέους ελληνικούς προορισμούς και νέες πτήσεις, με βάση τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Μένει εκτός ο Άγιος Νικόλαος;

Όλα τα παραπάνω έχουν την δική τους σημασία για τον χειμερινό τουρισμό στην Κρήτη, στον οποίο είναι βέβαιο πως θα μετέχουν στο κομμάτι της διαμονής τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, σε επίπεδο αστικών ξεονοδοχειακών δομών πρωτίστως, ενώ μοιάζει να μένουν εκτός κλασικές τουριστικές περιοχές όπως ο Άγιος Νικόλαος, αφού δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα σε τοπικό επίπεδο κάποιο ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα η πόλη του Αγίου Νικολάου αλλά και η Ελούντα και η Σπιναλόγκα, είχαν επισκέπτες από το χειμερινό πρόγραμμα. Είναι ενδεικτικό πως ακόμα κι έτσι κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μάλιστα το πιο πρόσφατο γκρουπ ήρθε χθες Κυριακή και περιελάμβανε περίπου 800 άτομα που ήρθαν με 16 λεωφορεία στην πόλη κι έμειναν για ένα τετράωρο με ελεύθερο χρόνο, αναχωρώντας μετά τις 2 το μεσημέρι.

anatolh.com

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...