23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρίαμος Ιερωνυμάκης, επικεφαλής Επιτροπής Αγροτών Κρήτης: Μετά που μας ψεκάσανε, δε θέλουμε καμία συνάντηση με τον Υπουργό, μόνο με τον πρωθυπουργό

Ημερομηνία:

Μετά και την δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τα επεισόδια αγροτών και ΜΑΤ ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος επιθυμούν το διάλογο με τους αγρότες επικοινωνήσαμε με τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη, επικεφαλή της Επιτροπής Αγώνα Κρητικών Αγροτών για να μας πει αν υπάρχει διάθεση για μια τέτοια συνάντηση.

Η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: “Όχι”.

Και συνέχισε: “Ο Υπουργός ζήτησε να μπούμε μέσα να μας δει αλλά εμείς αρνηθήκαμε. Εφόσον κτύπησε τους αγρότες. Δε θέλουμε διάλογο μαζί τους. Από τη στιγμή που μας κτύπησε, τι διάλογο να κάνουμε; Όταν επιστρέψει ο πρωθυπουργός να μας δεχτεί. Αν δε θέλει να μη μας υποδεχτεί ποτέ.”

Στην επισήμανση ότι σε μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τμήμα αγροτών προσπάθησε να εισέλθει στη βουλή πριν από την ώρα της συνάντησης ο κ. Ιερωνυμάκης απάντησε:

“Ότι θέλει ας λένε. Εμείς πλέον αρνούμαστε να έχουμε διάλογο μαζί τους. Μας ψέκασαν, και εμένα ως πρόεδρο της Επιτροπής Κρήτης, με ψέκασαν κατάμουτρα”.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα μετά τις σημερινές εξελίξεις ο κ. Ιερωνυμάκης είπε:

“Φεύγουμε από την Αθήνα αλλά ο αγώνας συνεχίζεται για μας. Περισσότερα θα πούμε στη συνέχεια. Δεν έχουμε τελειώσει. Απλά πράγματα. Τι διάλογο να κάνεις με αυτούς που σε κτυπάνε;”

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα οι αγρότες δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και δακρυγόνα τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίο. Σημειώθηκαν συμπλοκές και έγιναν κάποιες προσαγωγές που όμως δεν έγιναν συλλήψεις. Ο κ. Ιερωνυμάκης είχε δηλώσει ότι η επίθεση ήταν αναίτια αφού η επίθεση έγινε στην αντιπροσωπεία των αγροτών που ανέβαινε για να επιδώσει ψήφισμα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...