19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Προτιμούν τους “φθηνούς” υπαλλήλους σε ξενοδοχεία – εστιατόρια

Ημερομηνία:

Έμφαση σε προσλήψεις νέων έως 25 ετών, φαίνεται ότι δείχνουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού.

Αιτία το γεγονός ότι αυτή η κατηγορία εργαζομένων μπορούν να αμειφθούν ακόμα και με 511 ευρώ μικτές αποδοχές, δηλαδή 410 ευρώ καθαρά

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού – Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ – ΥΤΕ) δείχνουν ότι δημιουργείται μια νέα τάση μεταξύ των επιχειρηματιών του κλάδου:

Είναι η τάση της «αρνητικής κουλτούρας στον εργοδότη». Αυτό σημαίνει ότι μια νέα «γενιά» εργοδοτών εθίζεται στο να καταβάλλει αποδοχές στα επίπεδα των 400 – 500 ευρώ το μήνα, είτε πρόκειται για περιπτώσεις μαθητείας από χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, είτε πρόκειται για περιπτώσεις νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Έτσι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να υπογραφούν στον κλάδο Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αφού στην περίπτωση αυτή οι επιχειρηματίες θα κληθούν να καταβάλλουν τους διπλάσιους μισθούς για τους επαγγελματίες που έχουν προϋπηρεσία κάποιων ετών.

Με τον τρόπο αυτό δυσκολεύει αφάνταστα η επιβίωση επαγγελματιών με υψηλότερα κασέ, μιας και η τάση είναι «όσο γίνεται χαμηλότερους μισθούς για εργαζόμενους που κάνουν τη δουλειά». Βέβαια οι επαγγελματίες του κλάδου επισημαίνουν ότι έτσι οι επιχειρηματίες πριονίζουν το κλαδί που κάθονται οι ίδιοι, μιας και με τον τρόπο αυτό έννοιες όπως «ποιότητα υπηρεσιών» πάνε… περίπατο.

Η πτώση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών όμως μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον σημαντική μείωση στις αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό που θεωρούνται «γεμάτα πορτοφόλια» με διάθεση να ξοδέψουν σημαντικά ποσά.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η χώρα θα ξεμείνει με τουρίστες β’ κατηγορίας, που αντί να αποφέρουν έσοδα, προκαλούν φασαρίες και επεισόδια.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...