“Πρωτόγνωρη παλλαϊκή αντίσταση”: Μήνυμα Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για την ιστορική Μάχη της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Στα σημαντικότερα γεγονότα του B’ Παγκοσμίου Πολέμου συγκαταλέγεται η Μάχη της Κρήτης, σημειώνει στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος αναφέρεται στη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της επετείου, για τα ιδανική της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, ώστε, όπως και τότε έτσι και σήμερα, η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρεται επίσης σε όλους τους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών και απευθύνει ένα θερμό ευχαριστώ στους ζώνες μαχητές – βετεράνους της Μάχης της Κρήτης.

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής:

"Sponsored links"

«Είναι διαχρονικά τα μηνύματα της ιστορικής επετείου για τα ιδανικά της ελευθερίας της αλληλεγγύης , της συμπόρευσης όλων μας ώστε η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

Η Μάχη της Κρήτης, με την πρωτόγνωρη παλλαϊκή αντίσταση, συγκαταλέγεται από τους ιστορικούς στα σημαντικότερα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με εκδηλώσεις στο νησί, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο αγώνας, το πείσμα των Κρητικών για την ελευθερία και την δημοκρατία καθόρισαν τις τύχες του πολέμου, αφού, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των εισβολέων: η μάχη είχε μεγάλη διάρκεια και τα επίλεκτα γερμανικά στρατεύματα υπέστησαν σκληρή δοκιμασία και σημαντικές απώλειες, από τις συμμαχικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν και με κάθε τρόπο ανέτρεψαν τα επιχειρησιακά σχέδια του Χίτλερ.

Αποτίνουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα.

Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους στη πατρίδα, τους ζώντες μαχητές-βετεράνους της Μάχης της Κρήτης».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις