17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η σημαία του πλανήτη Γη | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Σουηδός σχεδιαστής Oskar Pernefeldt επιμελήθηκε τη σημαία που θα εκπροσωπεί τον πλανήτη Γη όταν τα πολύ μακρινά μας δισέγγονα θα έχουν φτάσει σε μακρινούς πλανήτες και γαλαξίες, εκεί που ακόμα δεν έχει πατήσει το ανθρώπινο γένος.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε το προσωπικό project του Όσκαρ Πέρνεφελντ, του Beckmans College of Design στη Στοκχόλμη, που αποτελεί και την πτυχιακή του. Όπως γράφει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του project, οι παρούσες αποστολές στο Διάστημα χρησιμοποιούν διαφορετικές σημαίες, ανάλογα με το ποια χώρα τις πραγματοποιεί. «Οι διαστημικοί ταξιδιώτες, ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από απλοί εκπρόσωποι των χωρών τους. Είναι εκπρόσωποι του πλανήτη Γη».

Στην πρόταση του σχεδιαστή από τη Στοκχόλμη για τη Διεθνή Σημαία του Πλανήτη Γη κυριαρχεί το μπλε χρώμα, καθώς το 70% της γης καλύπτεται από ωκεανούς και νερό. Οι επτά κύκλοι σχηματίζουν ένα λουλούδι, το σύμβολο της ζωής και έναν κύκλο που συμβολίζει την περιστροφή της Γης στο σύμπαν. Η σημαία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαγαλαξιακούς Αγώνες στο μέλλον ή σε αποστολές εξερεύνησης του Διαστήματος.

Σκοποί της σημαίας που σχεδίασε, όπως επισημαίνει, είναι το να χρησιμοποιείται για την εκπροσώπηση του πλανήτη Γη και το να υπενθυμίζεται στους κατοίκους της ότι μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη, ανεξαρτήτως των εθνικών συνόρων- καθώς και ότι θα έπρεπε να προσέχουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και τον πλανήτη μας.

 [vimeo url=”https://vimeo.com/127694736″]

left.gr, huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...