Π. Κουρουμπλής: Το ΣΑΣ θα αποφασίσει αν θα πάνε τώρα στα Χανιά οι Μινωικές

Κανένα σχόλιο

Μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) θα δοθεί άδεια για την δρομολόγηση του πλοίου Mykonos Palace των Μινωικών Γραμμών ΜΙΝΟΑ+0,84% στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής πριν από λίγο, απαντώντας σε ερώτηση της «Ν» αν προτίθεται να δώσει ο ίδιος άδεια για την δρομολόγηση του πλοίου, όπως έχει δικαίωμα από το νόμο, και μετά το θέμα να συζητηθεί στο ΣΑΣ.

Δεν μπορούμε να βάλουμε νέες γραμμές χωρίς την απόφαση του ΣΑΣ, το οποίο θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει. Πάντως θεωρούμε ότι όσες περισσότερες γραμμές μπαίνουν στο Αιγαίο τόσο βελτιώνεται η μεταφορά εμπορευμάτων και η διακίνηση επιβατών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Να σημειωθεί πάντως ότι από το νόμο ο υπουργός μπορεί να δώσει έγκριση χωρίς τη γνωμοδότηση του ΣΑΣ, ωστόσο, για τη συγκεκριμένη δρομολόγηση η οποία θα ξεκινά στο μέσον της θερινής περιόδου έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις (για την εκπρόθεσμη δρομολόγη του πλοίου εν μέσω θέρους) από άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες όπως η κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Attica η οποία επισημαίνει ότι έχει ήδη ανακοινώσει και ημερήσια δρομολόγια για να καλύψει τη αυξημένη ζήτηση του θέρους και η δρομολόγηση του πλοίου τινάζει στον αέρα όλο τον προγραμματισμό της.

"Sponsored links"

Οι Μινωικές Γραμμές από την πλευρά τους υπογραμμίζουν ότι η δρομολόγηση του πλοίου θα ενισχύσει το ανταγωνισμό προς όφελος των επιβατών.

Του Λάμπρου Καραγεώργου, naftemporiki.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις