Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα
Μια γαλοπούλα μέτρια, 300 γραμμ. κάστανα, ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα, μια φλιτζάνα τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη, μισή φλιτζάνα τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη, μισή φλιτζάνα τσαγιού χυμός λεμονιού, δύο κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός, δύο κουταλιές σούπας πολτός κρεμμυδιού, αλάτι , πιπέρι.
Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική τους φλούδα και τα βράζουμε με νερό και ελάχιστο αλάτι, Μόλις μισοκρυώσουν τα στραγγίζουμε και τα καθαρίζουμε από την εσωτερική τους φλούδα προσέχοντας να μείνουν ολόκληρα. Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε και πλένουμε καλά τη γαλοπούλα. Την βάζουμε να στραγγίσει. Σε ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το άλλο του βουτύρου να κάψει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι  (περασμένο από τρίφτη) και αφού καβουρντιστεί πολύ ελαφρά ρίχνουμε την φρυγανιά ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε να γίνει μια κρέμα πηχτή. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τα κουκουνάρια πλυμένα και τα σκουπισμένα και κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τότε και τα καθαρισμένα  κάστανα και τις σταφίδες επίσης πλυμένες και σκουπισμένες. Αλατοπιπερώνουμε το άνοιγμα της γαλοπούλας και το γεμίζουμε με την γέμιση, τη ράβουμε  προσεκτικά και την βάζουμε σε ταψί, Την περιλούουμε με το λεμόνι και την αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο ταψί και το υπόλοιπο του βουτύρου λιωμένο και βάζουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο επι δυόμιση ώρες περίπου. Για να μην στεγνώσει στο ψήσιμο την σκεπάζουμε με βουτυρωμένη λαδόκολλα.

Καρυδόπιτα
Οκτώ αυγά, 150 γραμμ. καρύδια, ένα ποτήρι νερού (όχι γεμάτο) σιμιγδάλι ψιλό, ένα μπέικη, ένα ποτήρι ζάχαρη.
Σιρόπι: Δύο ποτήρια νερό, δύο ποτήρια ζάχαρη να δέσει καλά. Σιροπιάζουμε, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα.
Κρέμα: Πέντε νεροπότηρα γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη, δύο αυγά, τέσσερις κουταλιές κορν φλάουρ, δύο κουταλιές αλεύρι, ανθόνερο.

Μπακλαβάς
Μισό κιλό φύλλο κρούστας, ένα ποτήρι αμύγδαλα χονδροκομμένα, δύο ποτήρια καρύδια χονδροκομμένα ένα ποτήρι σισάμι κοπανισμένο δύο κουταλάκια κανέλλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλο, τρεις κουταλιές μέλι, ένα ποτήρι βούτυρο για το φύλλο.
Σιρόπι: Ένα ποτήρι νερό, ενάμιση ζάχαρη, τέσσερεις κουταλιές μέλι, δύο κουταλιές λεμόνι. Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνομε ένα ταψί και βάζουμε τέσσερα φύλλα βουτυρωμένα. Απλώνομε λίγη γέμιση και από πάνω στρώνομε δύο βουτυρωμένα φύλλα. Επαναλαμβάνομε και στο τέλος απλώνομε άλλα τέσσερα βουτυρωμένα φύλλα. Κόβομε τον μπακλαβά διαγωνίως περιχύνομε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Βράζομε το σιρόπι για 5 – 10 λεπτά και το περιχύνομε τον ζεστό μπακλαβά με το καυτό σιρόπι.

"Sponsored links"

Λουκουμάδες
Μαγιά μπύρας (ένα πλακάκι), πενήντα γραμμ. ρυζάλευρο. Δύο νεροπότηρα βρασμένο νερό , ένα κουταλάκι αλάτι, δύο κουταλάκια ζάχαρη, τρία ποτήρια αλεύρι. Σ’ ένα ποτήρι θα βάλω το νερό και θα διαλύσω την μαγιά. Σε άλλο ποτήρι θα διαλύσω το ρυζάλευρο και θα τα ανακατέψω όλα. (αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι). Το μείγμα θα τ’ αφήσω 20 λεπτά και είναι έτοιμο. Όταν κάψει το λάδι (πολύ – πολύ λάδι) ρίχνω ένα ένα μέσα. Το σιρόπι το έχουμε ετοιμάσει να είναι πηχτό και κρύο και τους βουτάμε μέσα και μετά τους πασπαλίζουμε με σισάμι και κανέλλα.
Σιρόπι: Τρία ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις