Στη Βουλή η πρόταση της ΑΣΠΕ για επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων

Κανένα σχόλιο

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε  αναφορά στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Στουρνάρα και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτσηέγγραφο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας  Πολυτέκνων Ελλάδας  (ΑΣΠΕ)σχετικά με τηνκατάργηση των πολυτεκνικών  επιδομάτων, της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα του τρίτου παιδιού και την εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ μετά την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.Η κατάργηση των ανωτέρω επιδομάτων  έγινε με στόχο την εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ, όπως ρητά αναγράφεται στην σχετική Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σε αντικατάσταση των καταργηθέντων επιδομάτων θεσπίστηκε η χορήγηση Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων, ενώ με βάση την παρ. 7 του άρθρου 7 του φορολογικού νόμου 4110/2013 θεσπίστηκε Επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων.

Η ΑΣΠΕ επαναφέρει πρόταση προς την Κυβέρνηση για κατάργηση του Επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων ενώ ταυτόχρονα προτείνει:

"Sponsored links"

«Τα χορηγούμενα από τον ΟΓΑ επιδόματα της πολύτεκνης μητέρας, ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, επιδόματα μητέρων τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ του Ν. 3454/2006, από 1ης Νοεμβρίου 2012 και εφεξής καταβάλλονται μειωμένα κατά 15%, καταργούμενης κάθε διάταξης περί εισοδηματικών κριτηρίων».

Έτσι, σύμφωνα με την ΑΣΠΕ με την προτεινόμενη ρύθμιση «η Κυβέρνηση θα εξοικονομήσει περισσότερα, δηλαδή 103.000.000 ευρώ, αφού η μηνιαία δαπάνη για όλα αυτά τα επιδόματα και λοιπά, ανέρχεται σε 57,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Αναφορά ο Βουλευτής ζητά  απάντηση,  ενέργειες  και σχετική  ενημέρωση

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις