Στη Βουλή ο Νίκος Ηγουμενίδης για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Κανένα σχόλιο

Απόψε αργά το απόγευμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Νίκος Ηγουμενίδης προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τους εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων οι οποίοι συνεχίζουν επί σχεδόν ένα μήνα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις στην Κρήτη.

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου επαναφέρει το θέμα λόγω του συνεχιζόμενου αδιεξόδου, τονίζοντας ότι «η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει λύση σε όφελος των εργαζομένων και να σταματήσει να νίπτει τας χείρας της την ώρα που οι εργαζόμενοι σε έναν σημαντικό κλάδο του τουρισμού παλεύουν για τα αυτονόητα εργασιακά τους δικαιώματα».

Στο ίδιο το κείμενο της ερώτησης ο Νίκος Ηγουμενίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «όλο το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων βρίσκονται σε ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον και το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» πραγματοποιεί στο Ηράκλειο επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από 1η Ιουλίου έως και σήμερα, δεδομένου ότι ούτε υπογράφεται η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, ούτε δίδεται παράταση στην υπάρχουσα»

"Sponsored links"

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου θα υπογραμμίσει απόψε στην Ολομέλεια απέναντι στον Υπουργό Εργασίας ότι η Κυβέρνηση μένει άπραγη, και παρακολουθεί ως θεατής τη διάσταση ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ιδιοκτήτες των τουριστικών πρακτορείων, και ότι Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πάρει θέση.

Οι ερωτήσεις που θα απευθύνει στον Υπουργό έχουν ως εξής:

  • Πρώτον, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί  για την εξεύρεση λύσης και την υπεράσπιση των αιτημάτων των οδηγών τουριστικών λεωφορείων για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης;
  • Δεύτερον, ποιά μέτρα θα λάβει για να στηρίξει τους εργαζόμενους του χώρου που λόγω του κορωνοϊού βρίσκονται ολοένα και σε πιο δυσχερή θέση; Θα υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη καταβολή του μισθού στους εργαζόμενους, με το κράτος να επιδοτεί το 40% του μισθού και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις