Στο Δ.Σ. της Ένωσης Ευρωπαϊων Ποινικολόγων ο Χανιώτης δικηγόρος Αλέξης Αναγνωστάκης

1 Σχόλιο

Ομόφωνα επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων (Εuropean Criminal Bar Association)  ο Χανιώτης Ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, στις εκλογές που διεξήχθησαν στο Όσλο Νορβηγίας, στις 21 Απριλίου 2018.

Η Ένωση Ευρωπαίων Ποινικολόγων, όπως είναι γνωστό, είναι η κορυφαία πανευρωπαική οργάνωση του κλάδου, που συμπεριλαμβάνει στους κόλπους τους πλέον καταξιωμένους ποινικολόγους, δικαστές και ακαδημαικούς της Ευρώπης.

Στόχος της νέας ηγεσίας της Ένωσης, είναι η εφαρμογή σε ευρωπαικό επίπεδο των αρχών της δίκαιης δίκης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καταπολέμηση των ανισοτήτων μεταξύ των κρατών μελών.

"Sponsored links"

Για το λόγο αυτό,  προωθεί στην Ευρωπαική Επιτροπή και ευρωπαικά Όργανα την υιοθέτηση της λεγόμενης “Agenda 2020” περί αποτελεσματικής ενίσχυσης της προστασίας των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών σε όλα τα Κράτη Μέλη.

Η εκλογή του Έλληνα Ποινικολόγου στα άνω όργανα κρίνεται πολύ σημαντική, καθώς θα δώσει φωνή και υποστήριξη για τα θέματα που ειδικώτερα απασχολούν και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Eugene Thomas Wilson

    Συγχαρητήρια για την επανεκλογή και εύχομαι η νέα εκλογή να σου δώσει καινούργιες προοπτικές

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις