Στο επίκεντρο ξανά η Βάση της Σούδας: Κοινή ελληνοαμερικανική άσκηση

Κανένα σχόλιο

Η Σούδα όχι μόνο δεν έκλεισε με τον ερχομό κυβέρνησης της Αριστεράς αλλά αναβαθμίστηκε. Η στρατιωτική παρουσία αντιμετωπίζει πλέον ελάχιστες αντιδράσεις. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν η στρατιωτική παρουσία δε συνάντησε τόσο μικρές αντιστάσεις από την τοπική κοινωνία. Και ως εκ τούτου, είναι φυσικό, τα Χανιά εν μέσω κρίσης, υποδέχονται το αμερικάνικο δολάριο, και οι στρατιωτικές ασκήσεις πληθαίνουν, η βάση της Σούδας αναβαθμίζεται.

Όπως αναφέρει το news247.gr, με επίκεντρο την βάση της Σούδας πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ. Ελλάδα και Αμερική ένωσαν τις δυνάμεις τους, δοκίμασαν την συνοχή και την διαλειτουργικότητά τους, ενώ από Αμερικανικής πλευράς υπήρξε πλήρης ανάπτυξη της 480 Fighter Squadron που εδρεύει στην αεροπορική βάση της USAFE.

Σημειώνεται πως στην αεροπορική βάση της Σούδας βρέθηκε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.

"Sponsored links"

Είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)] και Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Πτέραρχο Frank Gorenc, με τον οποίο συζήτησαν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, επισκέφθηκε το κλιμάκιο της 480th Fighter Squadron της USAFE, η οποία έχει μετασταθμεύσει στην 115ΠΜ, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσής της με την Πολεμική Αεροπορία.

Εκτός των άλλων ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα της Μονάδας και συνομίλησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της.

Στην συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΑ και ο Πτέραρχος Gorenc πραγματοποίησαν πτήση σε σχηματισμό με αεροσκάφη F-16 Block 52+ και F-16M, αντίστοιχα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις