Συνάντηση Βολουδάκη με Βορίδη για παράνομες «ελληνοποιήσεις» προϊόντων

Κανένα σχόλιο

Ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο σειρά ζητημάτων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα των Χανίων.

Ο Μ. Βολουδάκης έθεσε κατ’ αρχάς το θέμα των παράνομων «ελληνοποιήσεων» αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και ζήτησε να ενημερωθεί για το σχεδιασμό του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Ο Υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα, και ενημέρωσε το Βουλευτή ότι ήδη ετοιμάζεται νομοσχέδιο με το οποίο γίνονται πολύ αυστηρότερες οι κυρώσεις, τόσο οι διοικητικές όσο και οι ποινικές. Ο Μ. Βολουδάκης τόνισε ότι το σύστημα πάσχει και στη δυνατότητα διαπίστωσης των παρανομιών, ενώ ο Υπουργός απάντησε επ’ αυτού ότι εξετάζεται η δημιουργία ενός σώματος ελεγκτών τροφίμων που θα είναι αρμόδιο για αυτά ακριβώς τα θέματα.

"Sponsored links"

Ο Μ. Βολουδάκης έθεσε ακόμη μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Το ζήτημα των αποζημιώσεων από τα ΠΣΕΑ για την πυρκαγιά στον Αποκόρωνα το καλοκαίρι του 2018, η οποία έκαψε μεγάλες εκτάσεις στις Βρύσες, στο Νίππος και στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου χωρίς να έχει κινηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων ως σήμερα (Δεκαπέντε μήνες μετά!). Ο Υπουργός ζήτησε επιτόπου ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και τον ΕΛΓΑ, για να διαπιστωθεί τελικά ότι δεν έχει καν γίνει ως σήμερα το πρώτο βήμα για την αποζημίωση, το οποίο είναι η εκτίμηση της ζημιάς από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης! Η αρμοδιότητα (άρα και η ευθύνη) για αυτό είναι καθαρά της Περιφέρειας, η οποία θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει την επιτόπια εκτίμηση και να την προωθήσει αρμοδίως για αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ.
  • Τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για να συμπεριλάβει ζημιές από εντομολογικές και μυκητολογικές ασθένειες, οι οποίες απασχολούν ιδιαίτερα τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Ο Υπουργός απάντησε ότι με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του ΕΛΓΑ κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν (Ο Μ. Βολουδάκης θα επανέλθει στο θέμα).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις