Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου μετά το «ναι» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ για την αναβάθμιση των F16

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο είχε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών που είχε προηγηθεί με αντικείμενο τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16.

«Ναι» στην αναβάθμιση των F16 από ΝΔ και ΔΗΣΥ – Ενστάσεις για τη διαδικασία

"Sponsored links"

Μετά τη θετική γνώμη της ΝΔ στη Συμφωνία για την αναβάθμιση των F16, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συγκροτήθηκε μία ισχυρή πλειοψηφία συμφωνίας επί της αρχής και των λεπτομερειών της Συμφωνίας, και ενημέρωσε ότι όταν έρθει η αμερικανική απάντηση στο ελληνικό LOA (Letter of Agreement) θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για να συζητηθεί και η αμερικανική απάντηση.

Δεδομένης της κριτικής, τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από τη ΔΗΣΥ, για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε να συγκροτηθεί το ΚΥΣΕΑ πριν ενημερωθεί η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων για την Συμφωνία, ο κ. Καμμένος στο περιθώριο της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών, ανέφερε: «Η ΝΔ θέλει τη Συμφωνία για την αναβάθμιση των F16. Διαφωνεί για τη διαδικασία, ότι δεν έγινε σωστά. Να ξανακάνουμε ΚΥΣΕΑ αύριο το πρωί. Βάζει διαδικαστικά θέματα επειδή έγινε πρώτα το ΚΥΣΕΑ. Πάμε από την αρχή. Νομικά είμαστε ασφαλείς. Να μην αφήσουμε παράθυρο σε οποιοδήποτε να αμφισβητήσει τη Συμφωνία».

Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών, Συμεών Μπαλής, ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εντός της συνεδρίασης, εξήγησε προς τους βουλευτές οι οποίοι έθιξαν θέμα διαδικασίας, ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε αφενός έχοντας λάβει υπόψη του τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής Εξοπλιστικών αφετέρου διότι έληγε η προθεσμία για την απάντηση, και γι΄ αυτό συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ έχοντας υπόψη τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Με τη λήξη της συνεδρίασης, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενημέρωσαν εκ μέρους της ΝΔ ο αρμόδιος τομεάρχης Βασίλης Κικίλιας, και εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν την επί της αρχής θετική τοποθέτηση των κομμάτων τους στη Συμφωνία, αφετέρου δήλωσαν τη διαφωνία τους με τη διαδικασία.

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Υπογραμμίζει επίσης, ότι ως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της Συμφωνίας, η ευθύνη υλοποίησης της οποίας βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παρά ταύτα, θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας, η ΝΔ εκφράζει την σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για την Συμφωνία αυτή.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ο Κανονισμός της Βουλής και η νομοθεσία λέει ότι πριν από κάθε ΚΥΣΕΑ έρχεται το θέμα στην Επιτροπή, προκειμένου η Επιτροπή να εκφράσει γνώμη.

«Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε θέσει θέμα διαδικασίας, όχι θέμα ουσίας. Την αναβάθμιση των F16 τη θεωρούμε απαραίτητη για τη χώρα, ωστόσο η διαδικασία δεν τηρήθηκε με βάση την πρόβλεψη του νόμου του 2011» είπε από την πλευρά της ΔΗΣΥ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις