Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά με πτώση 13 μονάδων και άνοδος 7 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Κανένα σχόλιο

Τα πάνω – κάτω ήρθαν στα Χανιά.

Στις ευρωεκλογές το αποτέλεσμα που αποτυπώνεται είναι πάρα πολύ διαφορετικά από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Σεπτέμβρη του 2015.

Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει ποσοστό 41,67% κατακτώντας έτσι 4 έδρες ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε περιοριστεί σε ποσοστό 19,40% δίχως να λαμβάνει ούτε μία έδρα.

"Sponsored links"

Σήμερα, το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει μόλις 28,53%, δηλαδή περίπου 13 μονάδες κάτω ενώ η Νέα Δημοκρατία 27,07%, πάνω από 7 μονάδες πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική μάχη. Συσσωρευτικά η διαφορά έχει μειωθεί κατά 20 συνολικά μονάδες.

Αν η σύγκριση γίνει όμως με το αποτέλεσμα των προηγούμενων ευρωεκλογών σε επίπεδο Κρήτης η διαφορά είναι αρκετά μικρότερη.

Πιο συγκεκριμένα, στις ευρωεκλογές του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ σε παγκρήτιο επίπεδο είχε λάβει 31,78% έναντι 16,17% που είχε λάβει η Νέα Δημοκρατία ενώ σήμερα λαμβάνει 30,78% με τη Νέα Δημοκρατία αντιστοίχως να λαμβάνει ποσοστό 26,78%.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι εθνικές εκλογές προμηνύονται αμφίρροπες και στην Κρήτη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις