ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Θλιβερό ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, να χαρακτηρίζει “παράνομους (!) εισβολείς” στη χώρα, τους θαλασσοπνιγμένους που αναζητούν άσυλο

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε δηλώσεις του Κρητικού Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκη:

Είναι θλιβερό και απογοητευτικό ο διορισμένος από τον κ. Μητσοτάκη, Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, να χαρακτηρίζει “παράνομους (!) εισβολείς” στη χώρα, τους θαλασσοπνιγμένους που αναζητούν άσυλο.

Και αυτό γιατί ο κ. Πλακιωτάκης είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του Λιμενικού Σώματος, του οποίου οι άντρες και οι γυναίκες δίνουν με αυτοθυσία καθημερινό αγώνα για να σώζουν ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο πέλαγος. Ο Βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος, που “έφυγε” στα 44 χρόνια του, “εισβολείς” έσωζε; Έσωσε, ακούραστος, τουλάχιστον 5000 ψυχές στη θάλασσα, κάνοντας τη πατρίδα μας περήφανο παράδειγμα σε όλο τον κόσμο.

"Sponsored links"

Τι μήνυμα στέλνει στα στελέχη του Λιμενικού, όταν χαρακτηρίζει μάνες και παιδιά ως εισβολείς; Και μάλιστα “παράνομους”, σαν να υπάρχουν και νόμιμοι εισβολείς! Ο κ. Πλακιωτάκης όμως φαίνεται να προσχωρεί στη λογική του κ. Πέτσα, ότι “η αύξηση των περιπολιών αυξάνει τα ατυχήματα και τους πνιγμούς”!

Ταυτόχρονα, πώς θα απαιτήσει την αλληλεγγύη και την συμμετοχή των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών στο τεράστιο πρόβλημα του προσφυγικού, με τέτοιους χαρακτηρισμούς; Θα ζητήσει να πάρουν στις χώρες τους τους “παράνομους εισβολείς”; Το μόνο που καταφέρνει είναι να δίνει μερικά ακόμα επιχειρήματα στους ακροδεξιούς Όρμπαν και Λεπέν της Ευρώπης που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρέπει να καταλάβει ότι τώρα έχει υπεύθυνη θέση, εκπροσωπεί τη χώρα και δεν είναι πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, για να καλλιεργεί το μίσος και το φόβο στους πολίτες, με στόχο να εξασφαλίσει μικροκομματικά οφέλη, όπως έκανε πριν τις εκλογές.

Εκτός και αν θεωρεί ότι δεν θα έχει για καιρό αυτή την υπεύθυνη θέση και ετοιμάζεται, όπως ο αλήστου μνήμης πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η διγλωσσία τους και το ψέμα τους ήταν απεχθή όσο ήταν στην αντιπολίτευση, γίνονται όμως εξαιρετικά επικίνδυνα τώρα που είναι στην κυβέρνηση.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι «εισβολείς», που απειλούν τη χώρα μας, αλλά άνθρωποι πονεμένοι, χτυπημένοι από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση, τόσο τη δική μας όσο και όλης της Ευρώπης. Ένα μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα, όπως το προσφυγικό, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μικροκομματικές ρητορείες, μίσος, φόβο και αποκλεισμό, αλλά με συντονισμένη προσπάθεια από όλες τις χώρες που αποδέχονται τις βασικές ανθρωπιστικές αξίες του πολιτισμού. Πρέπει να δυναμώσουν οι νηφάλιες, εμπεριστατωμένες και ευαισθητοποιημένες απόψεις που δίνουν προτεραιότητα στην ένταξη και όχι οι ξενοφοβικές τοποθετήσεις που ξεκινούν από την αποτροπή και την κράτηση, που πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατο μέτρο.

Και τέλος να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν σταματήσουν οι ξένες επεμβάσεις και η οικονομική εκμετάλλευση των χωρών του τρίτου κόσμου, όσα μέτρα και αν παρθούν δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις