13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μαξίμου «αδειάζει» Παναγιωτόπουλο: Δεν παγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία – Για πρωτοφανή ανευθυνότητα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Ανατροπή υπήρξε στην είδηση με τη διαρροή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, περί παγώματος των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική κυβέρνηση δεν έθεσε θέμα παγώματος των ΜΟΕ με την Τουρκία.

«Ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν παγώνει. Οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Νωρίτερα, «ασφαλείς πηγές» του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ανέφεραν ότι «παγώνει» μέχρι νεωτέρας κάθε διάλογος σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τον ίδιο τον υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της ‘Αγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και ‘Αμυνας των δύο χωρών.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Για πρωτοφανή κυβερνητική ανευθυνότητα κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημπεραίνοντας ότι αυτή δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης.

«Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, και λίγες ώρες αργότερα, από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως «τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ