Σ. Σακοράφα στην Ευρωβουλή για Κρήτη: Η απουσία αντιπλημμυρικής πρόληψης και οι γερασμένες υποδομές, είναι επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας που εξακολουθούν να εφαρμόζονται

Κανένα σχόλιο

“Μία ανθρώπινη απώλεια και ανυπολόγιστες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας άφησε πίσω της η νέα εκτεταμένη κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα το τριήμερο 24-26 Φεβρουαρίου 2019”

Αυτό αναφέρει σε ερώτησή της στην Ευρωβουλή, η Σοφία Σακοράφα.

Όπως τονίζει στο κείμενο:

"Sponsored links"

“Γέφυρες κατέρρευσαν, φράγματα και ποταμοί υπερχείλισαν, δρόμοι διαλύθηκαν, οικισμοί εκκενώθηκαν και ολόκληρες περιοχές βρέθηκαν χωρίς ηλεκτροδότηση σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι συνέπειες της βιβλικής καταστροφής εξακολουθούν να ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα, μέρες μετά την παρέλευση των φαινομένων, τους κατοίκους πολλών περιοχών της χώρας.

Στον απόηχο μιας ακόμη πρόσφατης γενικευμένης φυσικής καταστροφής στην Ελλάδα, η κα Σακοράφα ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση της Ευρωομάδας του ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) προκειμένου να γίνει συζήτηση και να εκδοθεί ψήφισμα στην ερχόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 11-14 Μαρτίου 2019 για τις πλημμύρες, με την προτροπή να μην περιοριστεί στην περιοχή της Κρήτης, αλλά να αφορά στο σύνολο της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Σακοράφα υπογραμμίζει ότι η πολιτική προστασία μιας χώρας δεν μπορεί να συνοψίζεται σε αποζημιώσεις αποκατάστασης, ούτε να επαφίεται στο νεοσύστατο μηχανισμό ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας. Καθώς τα κράτη μέλη και οι κυβερνήσεις τους φέρουν την κύρια ευθύνη για την χάραξη και εφαρμογή της πολιτικής προστασίας, υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά ότι η αποδυνάμωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του Ελληνικού συστήματος πολιτικής προστασίας, η απουσία αντιπλημμυρικής πρόληψης και οι γερασμένες υποδομές, είναι μερικές από τις ολέθριες επιπτώσεις των επικίνδυνων μέτρων λιτότητας που εξακολουθούν να εφαρμόζονται στην χώρα”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις