Τίτλοι τέλους για τη σειρά “Η Λέξη που δε λες” του Θεοδωρή Παπαδουλάκη

Κανένα σχόλιο

Η κοινωνική σειρά του Alpha σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη με πρωταγωνιστές τη Μαρία Πρωτόπαππα και τον Βασίλη Μπισμπίκη, που άγγιξε το ευαίσθητο θέμα του αυτισμού, ολοκληρώνεται στο 13ο επεισόδιο, το οποίο θα μεταδοθεί στις 21 Φεβρουαρίου.

Το κύριο θέμα που λειτουργεί και ως καταλύτης λίγο πριν από το φινάλε είναι η εξαφάνιση του Παυλή, η οποία σκορπά πανικό στην οικογένεια. Κι όμως, χα παιδιά με αυτισμό έχουν τάσεις φυγής και απομόνωσης και ο Παυλής δεν κάνει τίποτα διαφορετικό… Όταν ξεκινά το τελευταίο επεισόδιο, βλέπουμε ότι έχει ήδη μεσολαβήσει ένα διάστημα η Ελένη προσπαθεί να επικοινωνήσει με το γιο της και είναι αρκετά πιο χαλαρή, ενώ πλησιάζει η μέρα που θα φύγει και η Ιωάννα. Τώρα που δεν έχουν πια επαγγελματική σχέση, ο Τζατζιμάκης της ζητά να κοιμηθούν μαζί και εκείνη κάνει μια τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνει στην αγκαλιά του Βασίλη, αλλά δεν τα καταφέρνει.

lexi2Ο Παυλής, πάντως, παραμένει χαμένος σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου και το μεγάλο πρόβλημα της Ελένης, όπως φάνηκε από την αρχή, είναι να μη μάθει κανείς εκτός οικογένειας ότι ο μικρός έχει αυτισμό. Αναπόφευκτα, λοιπόν, όταν καλούν την Αστυνομία, δεν θέλει να μιλήσουν για το πρόβλημα, αλλά ο Γιάννης θεωρεί ότι πρέπει να το κάνει γιατί ο γιος τους χρειάζεται διαφορετικό χειρισμό. Έτσι, λέει την αλήθεια μπροστά σε όλους τους συγχωριανούς, τονίζει ότι ο Παυλής επικοινωνεί καλύτερα μέσω της μουσικής και όλοι αρχίζουν να τον αναζητούν τραγουδώντας, ώστε να τους ακούσει και να γυρίσει στο σπίτι του.

"Sponsored links"

lexi3Παράλληλα, μαζί με την ιστορία του μικρού, βλέπουμε να καταλήγουν και οι υπόλοιπες. Μαθαίνουμε ποια είναι η κρυφή σχέση της Μαριάννας, βλέπουμε την Ιωάννα να συνειδητοποιεί τη σχέση του Βασίλη με την Αλισάβη κι ας μην έγινε τίποτα μεταξύ τους , και συνειδητοποιούμε το πόσο δένεται ο Παύλος με τη Ρίτσα όταν εκείνη του μιλάει για τον αυτιστικό γιο της.

lexi4Ταυτόχρονα, και βλέποντας τη θετική ανταπόκριση του χωριού, η Ελένη ξεπερνά το κόμπλεξ που έχει και καταλαβαίνει ότι ο πραγματικός τρόπος για να θεραπευτεί ο αυτισμός είναι η αποδοχή και η προσπάθεια επικοινωνίας στη γλώσσα του ίδιου του αυτιστικού παιδιού.

7 Μέρες Tv

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today