Τα «Άσπρα Ρόδα» της Γερμανίας

Κανένα σχόλιο

Ήταν η πραγματική αναμφισβήτητη αντιστασιακή οργάνωση της Γερμανίας κατά του Χίτλερ και του Ναζισμού.

Ήταν μια οργάνωση φοιτητών από μορφωμένες οικογένειες της μεσαίας τάξης της Γερμανίας που αντιστάθηκαν με προκηρύξεις, με συζητήσεις και με όποιον τρόπο μπορούσαν στην ιδεολογία του Ναζισμού.

Όλα τα παιδιά αυτής της φοιτητικής οργάνωσης τα περίφημα «Λευκά Ρόδα» της Γερμανίας που λεύκαναν με την ύπαρξή τους την μαύρη φήμη της, όλα αυτά τα σκεπτόμενα, δημοκρατικά, αγνά παιδιά, συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν.

"Sponsored links"

Τιμή λοιπόν στα «Άσπρα Ρόδα».

Δυστυχώς, δεν ξέρομε τα ονόματά τους ένα-ένα για να τα αναφέρομε.

Α.Κ.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις