Τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης αντιδρούν στην αύξηση κατά 2 ώρες του ωραρίου σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

“Δεν θα δεχθούμε καμία αλλαγή ωραρίου. Ήδη οι εργαζόμενοι βιώνουν δραματικές συνθήκες εργασίας, επικρατεί εργασιακή « ζούγκλα» με μισθούς πείνας, με απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία και υπερεργασία.” Αυτό διαμηνύουν τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης με κοινή επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης τον οποίον καλούν να μην αποδεχθεί το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Σε απάντηση του υπ΄αριθ. 128/30/5/2017 εγγράφου σας με θέμα «κατά χρόνο παράτασης ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων» κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Κρήτης στις χαρακτηρισμένες Τουριστικές Περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων ( Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου) της Περιφέρειας Κρήτης για παράταση ωραρίου (2 ώρες) λειτουργίας των καταστημάτων. Η θέση των Εργατικών  Κέντρων  Κρήτης είναι ξεκάθαρη: καμία παράταση στην διεύρυνση του ωραρίου εργασίας.

"Sponsored links"

Σε  πρόσφατη συνεδρίαση  με τους φορείς, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης  εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεση του σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και στην διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Η πρόταση αυτή διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σε Τουριστικά ή μη  καταστήματα μπαίνουν ακόμη μια φορά στο «μάτι του κυκλώνα ». Αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην εξόντωση καθώς δεν θα μπορούν να παραμένουν 14 ώρες και πλέον ανά 24ωρο ανοικτά και θα αδυνατούν να ανταγωνιστούν μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν θα δεχθούμε καμία αλλαγή ωραρίου. Ήδη οι εργαζόμενοι βιώνουν δραματικές συνθήκες εργασίας, επικρατεί εργασιακή « ζούγκλα» με μισθούς πείνας, με απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία και υπερεργασία.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης είναι αντίθετα σε οποιαδήποτε απόφαση διεύρυνσης ωραρίου.Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΠΕΠΟΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΛΙΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today