Την Κρήτη χρησιμοποιεί η τουρκική προπαγάνδα

Κανένα σχόλιο

Τη νέα Navtex για άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ακριβώς νότια της Κρήτης προβάλλει πρωτοσέλιδα χθες, Παρασκευή 26 Ιουνίου, η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», με τίτλο «Μήνυμα πάλι από την Κρήτη – Πολύ σκληρή αντίδραση στην Αθήνα».

Το πρωτοσέλιδο πλαισιώνεται, επίσης, από χάρτη, ο οποίος δείχνει τις περιοχές όπου πραγματοποιείται από την Πέμπτη 25 Ιουνίου η άσκηση, έχοντας μάλιστα και… ονοματεπώνυμο.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εξέδωσε τη νέα Navtex «βαφτίζοντας» τις περιοχές με τα τρία χαρακτηριστικά που αποδίδονται στον τουρκικό στρατό, δηλαδή:

"Sponsored links"

ETKIN = Αποτελεσματικός

CAYDIRICI = Αποτρεπτικός

SAYGIN = Σεβάσμιος

«Ενάντια στη γαλλο-ελληνική συμμαχία, η οποία έχει μετατραπεί σε μία “επίδειξη ισχύος” πραγματοποιώντας συχνά κοινές ασκήσεις γύρω από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, το τουρκικό ναυτικό δημοσίευσε Navtex για μια νέα άσκηση στα νότια της Κρήτης, προκειμένου οι αποδέκτες της να λάβουν το μήνυμα», σημειώνει χαρακτηριστικά η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η «Γενί Σαφάκ», το μήνυμα που στέλνει η Άγκυρα με την άσκηση αυτή είναι διπλό: πρώτα, εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, μετά τις δηλώσεις Δένδια και Μπορέλ στον Έβρο, έλεγε «Ξυπνήστε από το όνειρο ότι θα φυλακίσετε την Τουρκία».

Δεύτερον, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δηλώνει με την άσκηση αυτή ότι θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους παρενόχληση κοντά στη Λιβύη, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

Η φιλο-κυβερνητική «Γενί Σαφάκ» σημειώνει μάλιστα ότι πολεμικά πλοία, που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, έχουν αποτρέψει αρκετές προσπάθειες αποτροπής της αποστολής βοήθειας από την Άγκυρα στην Τρίπολη.

«Με τη Γαλλία και την Ελλάδα να υποστηρίζουν τον Χαφτάρ και τους τρομοκράτες που βρίσκονται δίπλα του, ο αγώνας πάλης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται», αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

Την άσκηση προβάλλει πρωτοσέλιδα και η εθνικιστική εφημερίδα «Αϊντινλίκ», η οποία δηλώνει ότι πρόκειται για «Επίδειξη ισχύος πριν από τη γεώτρηση» τον Σεπτέμβριο.

"Sponsored links"

patris.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις