Το «ξεροκέφαλο» Πολυτεχνείο αποφασισμένο να μετατρέψει τα ιστορικά μνημεία σε ξενοδοχεία

Κανένα σχόλιο

Μουλάρωσαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης που φαίνεται ότι δεν έχουν ακούσει την παροιμία που λέει: «Όποιος δε βάζει νερό στο κρασί του, το πληρώνει διπλά το φαΐ του». Έτσι, παρά τις αντιδράσεις από πολλές πλευρές, εντός και εκτός του ιδρύματος, από εκπροσώπους φορέων και αρχών, συνεχίζουν ακάθεκτοι με την απόφασή να μετατρέψουν τα ιστορικά κτίρια στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχεία. Αυτό επανεπιβεβαιώθηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση της «Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης» η οποία κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη σύναψη της Σύμβασης Εκμίσθωσης.

Μάλιστα, στο κείμενο που εξέδωσε η πρυτανεία αναφέρεται στην αναγκαιότητα οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την πλειοψηφία να γίνονται σεβαστές από τις μειοψηφίες, στέλνοντας έτσι σαφή μήνυμα σε όσους διαφωνούν εντός του Πολυτεχνείου να παύσουν. Όλα αυτά βεβαίως έρχονται σε αντίθεση με την εικόνα που είχε παρουσιάσει ανά καιρούς το Πολυτεχνείο περί απόλυτης συμφωνίας όλων εντός του ιδρύματος.

Διαβάστε τι αναφέρεται στην ανακοίνωση:

"Sponsored links"

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση της “Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης”, η οποία απαρτίζεται από τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης συμπεριλαμβανόταν και το γνωστό θέμα του ακινήτου στο λόφο Καστέλι. Πριν από την πραγματοποίηση της ΓΣ, παρότι δεν υπήρχε σχετική νομική υποχρέωση, έγινε νέα έγγραφη ενημέρωση όλων των μελών της ΓΣ, στο πλαίσιο της οποίας μάλιστα τους κοινοποιήθηκε και αυτούσιο το κείμενο της σύμβασης με τον ανάδοχο, καθώς και πλήθος άλλων εγγράφων.

Κατά την εξέλιξη της συζήτησης στη σημερινή Γενική Συνέλευση, επειδή διατυπώθηκαν πάλι από κάποιους οι γνωστές διαφωνίες, κλήθηκαν (ξανά) να λάβουν υπεύθυνα θέση όλοι οι συμμετέχοντες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά πως η μεγάλη πλειοψηφία εμμένει στην αξιοποίηση των 3 κτιρίων του Καστελίου και εγκρίνει τη σύναψη της συγκεκριμένης Σύμβασης Εκμίσθωσης.

Στα συλλογικά όργανα, όπως και στις δημοκρατίες, είναι θεμιτό να υπάρχουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Όμως, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την πλειοψηφία πρέπει να γίνονται σεβαστές απ’  όλους. Οι μειοψηφίες δεν μπορούν ούτε να επιβάλλουν ετσιθελικά τις απόψεις τους ούτε να κρατούν αιωνίως σε εκκρεμότητα αυτά με τα οποία συμβαίνει οι ίδιοι να μην συμφωνούν.

Με τη μέγιστη δυνατή δημοκρατική και θεσμική κατοχύρωση, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η αποφασιστικότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη διάσωση, ανάδειξη και αξιοποίηση των ιστορικών κτιρίων ιδιοκτησίας του στο λόφο Καστελίου προς όφελος των ακαδημαϊκών, ερευνητικών και κοινωνικών σκοπών του δημοσίου Ιδρύματος και με την επανένταξή τους στον αναπτυξιακό και κοινωνικό ιστό της πόλης των Χανίων. Με αυτόν τον τρόπο, μετά και την υπογραφή της σύμβασης με την πλειοδότρια εταιρεία χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση, ολοκληρώνονται οι νομικές διαδικασίες εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης για την απόδοση των υπό αξιοποίηση κτιρίων στην πλειοδότρια και ανοίγει οριστικά ο δρόμος για:

  • αναστηλωτική διάσωση και αξιοποίηση μέσω εκμίσθωσης των τριών ιστορικών και ετοιμόρροπων κτιρίων.
  • επένδυση εξαιρετικά υψηλών αρχιτεκτονικών και πολιτιστικών προδιαγραφών αντάξια της ιστορίας των κτιρίων υπό την αυστηρή εποπτεία των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών για την αξιόπιστη εφαρμογή των αυστηρών πολεοδομικών κανόνων της ιστορικής περιοχής.
  • ανάπλαση της παρακείμενης πλατείας, με ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών και επισκεπτών της πόλης των Χανίων και δημιουργία χώρων προσβάσιμων στην κοινωνία των Χανίων -εντός και εκτός των κτιρίων.
  • κατασκευή υψηλού επιπέδου συνεδριακού κέντρου, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό μοχλό για την τοπική κοινωνία.
  • δημιουργία θέσεων εργασίας, τόσο κατά τη διάρκεια ανάπτυξης της επένδυσης όσο και κατά τη λειτουργία της.
  • διασφάλιση της επιστροφής στο Πολυτεχνείο Κρήτης των κτιρίων και των εγκαταστάσεων σε άριστη λειτουργική κατάσταση, μετά την λήξη της χρονικής διάρκειας της παραχώρησης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today