16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Τρούμπα τα Χανιά από 6 έως 10 Φεβρουαρίου”: Χαρούμενος ο Αντιπεριφερειάρχης από την επίσκεψη 6.000 αμερικάνων ναυτών με το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush

Ημερομηνία:

Tον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, ο Διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, Captain Brad J. Collins (Πλοίαρχος Μπραντ Τζ. Κόλινς), με αφορμή την επίσκεψη του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush (CVN-77) την επόμενη εβδομάδα στην πόλη μας.

Ο Διοικητής ενημέρωσε τον κ. Βουλγαράκη ότι το πλοίο θα βρίσκεται στα Χανιά από τις 6 έως και τις 10 Φεβρουαρίου, με σκοπό την ξεκούραση και την αναψυχή του πληρώματος, το οποίο απαριθμεί τα 6000 άτομα. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την επίσκεψη αυτή, η οποία θα αποτελέσει τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, ειδικά αυτήν την περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής.

Κλείνοντας ο κ. Βουλγαράκης ευχαρίστησε τον Διοικητή για την επίσκεψη και την ενημέρωσή του.

IMG_0495
Από την επίσκεψη του Captain Brad J. Collins (Πλοίαρχος Μπραντ Τζ. Κόλινς) στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, με αφορμή την επίσκεψη του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush (CVN-77)

Ποια ήταν η Τρούμπα

Τη δεκαετία του ’60 ήταν πλέον σαφές ότι η Ελλάδα ανήκε στη Δύση.  Οι «επισκέψεις» του αμερικανικού στόλου στον Πειραιά ήταν συχνές. Τα αμερικανικά πληρώματα μόλις έπιαναν λιμάνι έσπευδαν να επισκεφτούν την Τρούμπα, όπου λειτουργούσαν τα καμπαρέ και οι οίκοι ανοχής της εποχής.

Τις ημέρες που ο στόλος ήταν αγκυροβολημένος στον Πειραιά, η Τρούμπα ζούσε τις καλύτερες μέρες της. Οι ναύτες ήταν περιζήτητοι πελάτες γιατί πλήρωναν με τα πολύτιμα για την εποχή δολάρια.

Οι γυναίκες που εργάζονταν στους οίκους ανοχής αλλά και οι επιχειρηματίες των νυχτερινών μαγαζιών περίμεναν με ανυπομονησία τον έκτο στόλο. Μάλιστα υπήρχαν και γυναίκες που εργάζονταν στην Τρούμπα περιστασιακά, μόνο τις ημέρες που κυκλοφορούσαν αμερικάνοι ναύτες. Οι γυναίκες αυτές ονομάστηκαν αλεξιπτωτίστριες.

Την ενθουσιώδη υποδοχή του στόλου έχει καταγράψει με γλαφυρότητα και ο ελληνικός κινηματογράφος στην ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο»:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=LFbD-sEcx0M”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=XwRyqsj8R_s”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EPVEAT0X3uU”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...