22.1 C
Chania
Κυριακή, 10 Μαΐου, 2026

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής την προσπάθεια της «Ελληνικός Χρυσός» να ποινικοποιήσει το δικαίωμα ελεύθερης γνώμης και ψήφου του Ευρωβουλευτή

Ημερομηνία:

Πλήρης στήριξη του Νότη Μαριά από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριο Ταγιάνι.

Την απειλητική συμπεριφορά της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» κατήγγειλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα 1/2/2017 στην κατάμεστη αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης του Νότη Μαριά:

«Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ενημερώσω εσάς και το Σώμα για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη ενάντια στο δικαίωμα των Ευρωβουλευτών να ασκούν ελεύθερα το λειτούργημά τους.

Στις 24 Ιανουαρίου συμμετέχοντας ως μέλος της Επιτροπής Αναφορών εξέφρασα τις απόψεις μου στηρίζοντας και ψηφίζοντας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος την Αναφορά δύο πολιτών της Ε.Ε. κατά των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική.

Προχθές έλαβα επιστολή από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» που διενεργεί τις παραπάνω εξορύξεις χρυσού, η οποία στην ουσία ποινικοποιεί το δικαίωμά μου της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και ψήφου κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Ευρωβουλευτή.

Καταγγέλλω την απειλητική αυτή συμπεριφορά της «Ελληνικός Χρυσός», δηλώνω ότι δεν πτοούμαι από τις απειλές τους και καλώ εσάς κύριε Πρόεδρε, ως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προβείτε εσείς στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμά μας να ασκούμε τα καθήκοντά μας ελεύθερα ως ευρωβουλευτές και να μην υφιστάμεθα τις απειλές από οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση.»

Επισυνάπτεται σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά και την στήριξή του από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριο Ταγιάνι.

[youtube url=”https://youtu.be/sHFXOz-M4Mc”]

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φρούριο Ιτζεδίν: Συναγερμός για την ιστορική κληρονομιά μετά την κατάρρευση τμήματος των τειχών

Η πρόσφατη υποχώρηση ενός μεγάλου τμήματος του δυτικού εξωτερικού...

Χάρης Μαμουλάκης: «Καμία ανοχή στον φασισμό, καμία υποχώρηση απέναντι στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών»

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης: «Καμία ανοχή στον φασισμό». Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας.

Σύλληψη 37χρονου στο Ηράκλειο για κλοπές μπόιλερ και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Σύλληψη 37χρονου στο Ηράκλειο για κλοπές μπόιλερ από ταράτσες. Αφαίρεσε θερμοσίφωνες αξίας 600€, τα πούλησε σε ανακύκλωση. Βρέθηκαν φυσίγγια στην οικία του.

ΕΛΜΕ Χανίων: Καταγγέλλει κλήτευση μαθητών σε απολογία για κινητοποιήσεις

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την κλήτευση τριών μαθητών του Μουσικού Σχολείου σε απολογία για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Προκηρύσσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας.